Az INNObyte csoportban szerez többségi tulajdont a 4iG

Pénzügy2020. szept. 24.Növekedés.hu

A 4iG Nyrt. mai bejelentése értelmében a társaság kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére. Az ajánlatot az INNObyte tulajdonosai elfogadták. A tranzakció előkészítő szakasza lezárult, melynek során a 4iG, illetve az EY szakértői átvilágították a társaságokat. Az adásvételi megállapodást a felek október közepéig kötik meg, ezt követően a 4iG 70 százalékos, többségi irányító tulajdont szerez az INNObyte Zrt.-ben.

A 2014-ben budapesti székhellyel és pécsi fiókteleppel alapított INNObyte Informatikai Zrt. valamintleányvállalata, az Innoware Kft., közvetlen és közvetett módon közel 200 főt foglalkoztató innovatívszoftverfejlesztő vállalatcsoport. Az INNObyte a contact center szolgáltatások, az üzleti intelligencia,tesztautomatizáció, mesterséges intelligencia-fejlesztés, az adatbázis megoldások specialistája.

Avállalat megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, azagrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika szegmenseiből, valamint azegyházidigitalizáció területéről származnak.

A társaság elsősorban piaci megrendelők – kis- ésközépvállalatok, illetve nagyvállalatok - igényeit szolgálja ki. Az INNObyte társaságainak tavalyi éviegyüttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig kevéssel több, mint 447millió forint volt. Az akvizícióval 4iG célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergikus bővítése.

AzINNObyte többségi tulajdonának megszerzése nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a tőkepiacitársaság a Fintech, az Ipar 4.0, a Mesterséges Intelligencia-fejlesztés és Blockchain területekenpiacvezető státuszt szerezzen.

Az INNObyte 70 százalékos tulajdonának megszerzésére irányuló adásvételi szerződést a felekkölcsönös szándéka szerint október közepéig írhatják alá, melyről a társaságok a későbbiek sorántájékoztatják részvényeseiket, illetve a nyilvánosságot.