Az Indotek érdekeltségébe került a Waberer's

Pénzügy2020. okt. 19.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. bejelentette, hogy a Mid Europa Partners (továbbiakban: Mid Europa) – mint a Waberer’s többségi tulajdonosa – tájékoztatta Társaságunkat, hogy megállapodást kötött a Trevelin Holding Zrt.-vel (továbbiakban: Indotek) (az Indotek Csoport tagja) ), a Waberer's részvényei 24 százalékának eladásáról - olvasható a BÉT honlapján megjelent közleményben.

Továbbá a Mid Europa vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészére. A tranzakció a szokásos versenytilalmi eljárás tárgyát képezi, és várhatóan 2021 első negyedévének végéig zárul le.

Erdélyi Barna, a Waberer's vezérigazgatója így nyilatkozott: Ez a tranzakció elismeri a Waberer's vezető pozícióját, mint stratégiai fontosságú fuvarozási, raktározási és biztosítási szolgáltató Magyarországon és Európában. Bizakodva várjuk az Indotek Csoport támogatását a restrukturálási program befejezésében és a hosszú távú építkezésben. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a Társaság továbbra is a magyar ellátási lánc gerince és az európai piac vezető FTL szállítási szolgáltatója maradjon.