Egészségügyi és oktatási intézményeknek biztosít támogatást az OTP Bank

Pénzügy2021. dec. 17.Növekedés.hu

Közel 50 kórházat, oktatási intézményt és alapítványt részesít 200 millió forintos támogatásban az OTP Bank. A cél az eszközfejlesztés, melynek segítségével a hitelintézet a járvány által okozott kihívásokra kíván választ adni.

Országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény, valamint a Koraszülött Alapítvány részesül az OTP Bank támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás értéke mintegy 200 millió forint, a támogatandó intézményekre a bank régióközpontjai tettek javaslatot, ezzel is elősegítve, hogy az adományok minél jobban illeszkedjenek helyi igényekhez és szükségletekhez.

A kiválasztott egészségügyi intézmények átlagosan 5,4 millió forint, az oktatási intézmények pedig 1,6 millió forint támogatáshoz jutnak.

A felajánlásból vásárolható eszközigények összegyűjtése jelenleg is zajlik, az adományok várhatóan 2022 első hónapjaiban érkeznek majd meg az intézményekhez.

A támogatások eljuttatásában az OTP Bank partnere a Humanitás Szociális Alapítvány. Az egyészségügyi intézmények esetében az a célunk, hogy a járvány miatt különösen leterhelt intézmények olyan eszközökhöz jussanak, amelyekkel tovább javíthatóak a betegek gyógyulási esélyei, s melyek a kórházi dolgozók munkáját is megkönnyítik. Az oktatási intézmények számára biztosított eszközök esetében kiemelt cél, hogy támogassák a digitális oktatás bevezetését. A készülékek segítenek a diákok számára a tudás elmélyítésében, az érdeklődés felkeltésében és fenntartásában

– közölte dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány munkatársa.

A támogatás keretén belül a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sürgősségi Tanszék tíz transzportszékhez, három betegszállító kocsihoz, valamint egy műtétekhez, intenzív ellátáshoz használható mellkas-kompressziós eszközhöz jut hozzá, a PTE Klinika Gyermekgyógyászati Tanszék pedig laporoszkópos és nyitott műtétekhez használható nagyfrekvenciás elektromos vágóeszközöket kap, a gépekhez tartozó generátorral együtt.

Az eddigi visszajelzések alapján több intézmény igényel a járványügyi ellátáshoz szükséges felszereléseket, orvosi eszközöket, valamint olyan lélegeztető gépeket, melyeket a gyermekek ellátását segítik.

Az oktatási intézményeken és kórházakon kívül, az OTP Bank a Koraszülött Alapítványnak 4 millió forint adományt biztosít, támogatva a szervezet koraszülöttmentéssel, valamint a koraszülöttek és gyermekek ellátásával kapcsolatos tevékenységét.

Az OTP Bank fontos szerepet tölt be az ország gazdasági teljesítményének növelésében, de ezen kívül, kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, lehetőségeihez mérten részt vesz a járvány okozta károk enyhítésében, a kihívások kezelésében. A hitelintézet az új OTP internet- és mobilbankon keresztül a közelmúltban tette elérhetővé az adományozási funkciót is.

Az ügyfeleknek lehetőségük van néhány száz forinttal támogatni civil szervezetek és helyi közösségek munkáját. Az új funkció minden bizonnyal hozzájárul a hazai adományozási kultúra fejlődéséhez.

Az OTP Bank a szervezetek támogatása érdekében a befolyt összeget ki is egészítheti, a támogatható szervezetek köre folyamatosan bővül, így egyre több alapítvány, egyesület részesülhet majd az adományokból.