HR-szolgáltató a magyar parketten: tőzsdére lép a Pensum Group

Pénzügy2020. jan. 28.HP
A rovat támogatója:

A humánerőforrás-szolgáltatások, közöttük a munkaerő-kölcsönzés területén meghatározó pozíciójú Pensum Group részvényeinek terméklistára történő felvételéről határozott a Budapesti Értéktőzsde, így hamarosan elindulhat a kereskedés a magyar tulajdonú vállalat papírjaival.

Közel egyéves előkészület után hamarosan elindulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) legújabb kibocsátója, a Pensum Group részvényeivel.

A humánerőforrás-szolgáltatások, közöttük a munkaerő-kölcsönzés területén meghatározó pozíciójú társaság papírjait a Standard kategóriájába vezethetik be hamarosan, miután a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a vállalat kibocsátási tájékoztatóját, majd ezt követően a BÉT határozott a Pensum részvényeinek terméklistára történő felvételéről (ticker: PENSUM).

A Pensum Group fő tulajdonosai több mint húsz éves tapasztalattal rendelkeznek az integrált humánerőforrás-szolgáltatások területén. A Pensum elsődleges feladatának tekinti, hogy a humánerőforrás-szolgáltatás teljes spektrumát lefedve álljon ügyfelei rendelkezésére Magyarországon, Ausztriában és Németországban.

Szolgáltatási portfóliójába tartozik a belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzés, az outsourcing, a munkaerő-közvetítés és toborzás. A Pensum Group árbevétele az elmúlt években dinamikusan növekedett, 2018-ban 2,2 milliárd forint volt, 14 százalékkal magasabb, mint az azt megelőző évben.

Dr. Hadházy Tamás, a vállalat igazgatóságának a tagja elmondta, hogy a Pensum Group további növekedést tervez, melyhez többek között a nyilvános tőkepiacról kíván forrást bevonni. A Pensum Group részvényeinek a BÉT-re történő bevezetését követően mutatja majd be a vállalat működését és terveit.