Kiberbiztonsági tanácsadó céget vesz a 4iG

Pénzügy2020. júl. 9.Növekedés.hu

Megvásárolja a 4iG Nyrt. a TR Consult Kft. (TRC) 100%-os üzletrészét – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az akvizíció célja az informatikai nagyvállalat meglévő kapacitásainak, illetve a kiberbiztonság területén nyújtott szolgáltatási portfóliójának bővítése. A felvásárlás hozzájárul majd, hogy a 4iG információbiztonsági szolgáltatásaival is a régiós piacra lépjen.

A 4iG szorosabbra fűzi évtizedes munkakapcsolatát a TR Consult Kft.-vel. A 2007-ben alapított, integrált informatikai védelmi megoldásokkal, kiberbiztonsági tanácsadással foglalkozó - jelenleg 10 fős mérnöki csapattal rendelkező - vállalkozás 2020. július 9-én kerül a 4iG tulajdonába.

A magyarországi és közép-európai aktivitással működő, elsősorban nagyvállalati ügyfélkörrel rendelkező TRC megvásárlását a 4iG kapacitásainak és szolgáltatásainak bővítése indokolja.

„A 4iG egyik kiemelt stratégiai szolgáltatási területe az információbiztonság, így a társaság megvásárlásával alapvető célunk a belső erőforrások, illetve a meglévő kompetenciák bővítése volt, amelyhez a TR Consult szakértői csapatával, gyártói minősítésekkel, kiemelkedő referenciáival és vevői kapcsolataival járulhat hozzá. Egyes szakmai területeken már ma is jelentős szinergiák mentén működtek a társaságok, mint például a SOC (security operation center), a sérülékenységvizsgálat, vagy az etikus hackelési szolgáltatás. A társaság megvásárlásával azonban olyan technológiai kompetenciával is bővíthetjük szolgáltatásainkat, mint a fejlesztői forráskódok auditálása, hálózat és határvédelmi megoldások, vagy a minőségmenedzsment, amelyek eddig hiányoztak a 4iG portfóliójából. Az akvizíció hatásaként az integrált informatikai védelmi megoldások területén 25-30 százalékos árbevétel növekedést várunk” mondta a ma bejelentett tranzakció kapcsán Farkas Péter, a 4iG Nyrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

A TR Consult Kft. alapítója és ügyvezetője, Őry Tamás továbbra is a cég első embere marad, emellett pedig a 4ig Nyrt. üzletfejlesztési igazgatói feladatait is ellátja majd a security üzletágban.

A 4iG stratégiai tervei szerint üzletága folyamatos fejlesztésével és bővítésével a kiberbiztonság területén is piacvezetővé válhat Magyarországon.  A TRC meglévő nemzetközi ügyfél- és partnerkapcsolatai révén pedig már rövid időn belül a közép-kelet európai régióban is piacra léphet szolgáltatásaival.