Kiugróan jó évet zárt a 4iG, 40 százalékkal nőtt a bevétele

Pénzügy2021. feb. 26.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A cégcsoport értékesítési árbevétele 2020 végén meghaladta az 57,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forintra növekedett - derül ki a BÉT honlapján közzétett gyorsjelentésből.

Közzétette IV. negyedéves gyorsjelentését a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A magyar informatikai nagyvállalat fejlődési lendülete az év végéig töretlen volt, ennek köszönhetően kiemelkedő üzleti sikereket jelentett az IFRS szerinti konszolidált beszámolójában.

A cégcsoport értékesítési árbevétele 2020 végén meghaladta az 57,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forintra növekedett. A 4iG menedzsmentje diverzifikált, platform- és gyártófüggetlen termék- és szolgáltatási portfólió kialakítására törekszik annak érdekében, hogy biztosítsa a cégcsoport folyamatos üzleti eredményességét a főbb stratégiai iparágakban.

A 4iG legfontosabb megbízásai a logisztika, az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak, de további jelentős eredményeket ért el a társaság a licensz- és eszközbeszerzések, illetve az infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén.

A IV. negyedévben is megőrizte fejlődési dinamikáját a cégcsoport: minden korábbi időszakot meghaladó üzleti eredménnyel zárta 2020-at.

Év végére a 4iG Nyrt. IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 57,3 milliárd forint volt, amely 39%-kal több az előző évinél.

A vállalatcsoport üzleti eredménymutatói szintén jelentősen javultak: az adózott eredmény 3,4 milliárd forint, amely 21%-kal haladja meg a 2019-est; EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forint, 24%-kal magasabb a 2019-ben elért, a pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredményénél.

A cégcsoportnál az IV. negyedévben végrehajtott akvizícióknak – INNObyte Zrt., DTSM Kft. – valamint az organikus fejlődésnek (+17%) köszönhetően jelentősen növekedett a munkavállalói létszám. A 4iG csoportnál a foglalkoztatottak száma 2020-ban mindösszesen 48%-kal növekedett, és december 31-én elérte a 924 főt.

A 4iG piaci pozíciói az elmúlt évben jelentősen megerősödtek, az eredmények és a jövőbeni üzleti kilátások egyaránt pozitívak, melyek alapján a társaság menedzsmentje 2021-re is további dinamikus növekedést prognosztizál. A cégcsoport teljesítette a 2020. évre kitűzött növekedési céljait, és 25 éves fennállásának legeredményes évét zárta.