Lezárult a BÉT és a Pénziránytű Alapítvány közös tőzsdejátéka a BÉT Részvényfutam

Pénzügy2022. ápr. 6.MTI
A rovat támogatója:

Lezárult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésű tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam, a középiskolásoknak és tanáraiknak szóló versenyt a diákok közül a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium versenyzője, a tanároknál a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum oktatója nyerte - közölte a BÉT szerdán az MTI-vel.

A március 7. és április 1. között zajló online tőzsdejátékon a részt vevő játékosok 18 kereskedési napon tehették próbára befektetési érzéküket és tőzsdei tudásukat.

A versenyen 964 középiskolás vett részt, akiknek kétmillió forintnyi virtuális tőke állt rendelkezésére. A kereskedést valós időben, a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett kibocsátóinak részvénypapírjaival bonyolíthatták az indulók.

Ezen felül a versenyzőknek minden nap lehetőségük nyílt plusz pontokért egy három kérdésből álló kvíz megválaszolására.

A legeredményesebb versenyzők a BÉT jóvoltából értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Példaként említették, hogy az első helyezettet a BÉT Kindle e-book olvasóval jutalmazta.

A Pénziránytű Alapítvány szintén nagy értékű nyereményeket ajánlott fel a nyerteseknek: a legnagyobb értékű portfólióval rendelkező, Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 3-3 diák és tanár fejenként 40 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványt vihetett haza.

A legtöbb aktív versenyzőt felvonultató három oktatási intézmény is egyenként 120 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványban részesült - olvasható a BÉT közleményében.