Mégsem terjeszkedik Szerbiában a 4iG

Pénzügy2022. jan. 28.MTI
A rovat támogatója:

A 4iG Nyrt. mégsem veszi meg a belgrádi székhelyű TeleGroupot és érdekeltségeit, az eladó és a vevő közösen elállt az erről szóló nem kötelező érvényű megállapodástól - közölte a 4iG Nyrt.

A 4iG és Milomir Gligorijević megállapodást írt alá a TeleGroup Limited, valamint TeleGroup Banja Luka 70 százalékos tulajdonrészének - ideértve a leányvállalatait is - megvásárlása kapcsán 2021. szeptember 20. napján kötött nem kötelező érvényű megállapodás ("Term Sheet") közös megszüntetéséről.

A felek megállapodtak abban, hogy a két cég értékeivel összhangban a legmegfelelőbb út a partnerség folytatása és a jövőbeni lehetséges üzleti együttműködés keresése egy stratégiai partnerségen keresztül a balkáni régióban az informatikai és infrastrukturális projektek terén.

Szeptemberben azt közölték: a TeleGroup cégcsoport Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor, amely leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is sikeresen értékesíti szolgáltatásait.

Átfogó informatikai megoldásokat és távközlési infrastruktúra-tervezéséhez kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokat biztosít. A hálózati- és adatközpont szolgáltatások, az IoT, a kiberbiztonsági, valamint menedzselt informatikai szolgáltatások területén is meghatározó rendszerintegrátor.

A TeleGroup konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót.