Rekordév az AKKO Investnél: több mint harmadával nőtt az árbevétel

Pénzügy2024. márc. 28.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A vállalat legnagyobb érdekeltsége, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services szintén rekordévet zárt.

Újabb rekordévet zárt 2023-ban a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AKKO Invest, miután árbevétele több mint harmadával 40 milliárd forint közelébe ugrott. A vállalat legnagyobb érdekeltsége, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services szintén rekordévet zárt.

35 százalékkal 38,2 milliárd forintra nőtt az AKKO Invest Nyrt. 2023-as árbevétele, ezzel újabb rekordévet zárt a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat.

A vagyonkezeléssel foglalkozó AKKO legnagyobb leányvállalata, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services Zrt. tavaly tovább növelte árbevételét és nyereségét.

Ezzel a legnagyobb mértékben járult hozzá az AKKO eredményeihez, így az a rekordárbevétel mellett 1,2 milliárd forintos átfogó (+16%) és 3 milliárd forintos EBITDA (+17%) eredménnyel zárta a 2023-as évet.

Ez részvényenként 34,9 forint nyereséget jelent, ami közel 15 százaléka az elmúlt egy év tőzsdei átlagárának.

Az AKKO a vagyonkezelés ingatlanpiaci szegmensében több tranzakciót hajtott végre, melyek közül kiemelkedik a Budapest 11. kerületében elhelyezkedő 21.857 négyzetméteres irodaház 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlása. Az AKKO hosszú távú stratégiája további akvizíciók megvalósítása, valamint az ESG szempontoknak történő megfelelés több kiemelt területen.

Az AKKO legnagyobb leányvállalata, a NEO Property Services 2023-ban ismét rekordszintű árbevételt és eredményt ért el, melyből a társaság az AKKO Csoportnak 2,1 milliárd forintos osztalékot fizet.

A NEO növekedése mögött több terület kiváló teljesítménye áll: a vállalat az ingatlanüzemeltetés területén tavaly közel 300-ra növelte ügyfelei számát, miközben több jelentős megbízásának futamidejét hosszabbította meg sikerrel.

A NEO tovább erősítette pozícióját a társasházkezelési és generálkivitelezési piacon is. Utóbbi területen jelenleg is a legnagyobb növekedési potenciált látja: a kivitelezési munkák terén a vállalat zöld mezős beruházásokat, bérlemény-kialakításokat, ingatlanbővítéseket és egyéb kivitelezési munkákat végez.

A generálkivitelezési területen a NEO sikeresen befejezte a Liberty irodaház két bérleményének kialakítását, továbbá befejeződtek a LIVING tulajdonú Le Jardin I. fantázia nevű 164 lakásos társasház szerkezetépítési munkálatai is, amelyeket az épületkomplexum további generálkivitelezési feladatai követnek.

A NEO Property Services 2024-ben javuló eredményesség mellett további árbevétel-növekedést tervez a jövőbeli akvizícióknak, illetve a stabil ügyfélkörnek köszönhetően.