Technológiai holdinggá alakul a 4iG – Új operatív vezető érkezik

Pénzügy2021. jún. 8.Növekedés.hu

Folytatja növekedési stratégiájának megvalósítását a 4iG Nyrt. Az eredményes működés érdekében szétválasztják a társaság menedzsmentjében a stratégiai és az operatív vállalatirányítási feladatköröket. Az igazgatósági tagként Linczényi Aladint a vállalatcsoport holdingba szervezéséért és az ezzel kapcsolatos vállalati stratégia végrehajtásáért felelős vezérigazgató helyettesnek nevezték ki. A 4iG informatikai vállalatainak operatív szakmai vezetését pedig a társasághoz most érkező Tápai Tamás látja el.

A 4iG Nyrt. korábbi bejelentéseinek megfelelően megkezdi a stratégiai fókuszterületeihez illeszkedő holdingstruktúra kialakítását, melynek alapját három nagy szervezeti egység képezi majd: az informatika, a telekommunikáció és a távközlési infrastruktúra, valamint az űripar. A cégcsoport sikeres átalakulása, valamint a gyors növekedésből adódó feladatok hatékony kezelése érdekében a 4iG Nyrt. úgy határozott, hogy a terület és a folyamatok irányítását önálló vezetőre bízza.

A döntésnek megfelelően vezérigazgató-helyettesként a jövőben Linczényi Aladin igazgatósági tag felel a holdingszervezet kialakításáért és a fejlődési stratégia végrehajtásáért.

Linczényi Aladin

A cégcsoport vezetésébe most érkező Tápai Tamás általános vezérigazgató-helyettesként pedig, a 4iG IT szervezeti egységének napi operatív irányítását végzi majd.

Tápai Tamás

A célunk, hogy az eredményszemléletű növekedés fenntartása mellett, sikeresen integráljuk a cégcsoporthoz érkező új vállalatokat és elindítsuk a társaságon belül azokat az átalakításokat, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban is meghatározó technológiai holdingvállalattá fejlődhet. A folyamat a társaság menedzsmentjében is változásokkal jár, melynek első lépése a napi operatív és a stratégiai vezetői feladatok szétválasztása. A csoport globális építkezésében és átalakításában Linczényi Aladin támogatja majd az igazgatóság munkáját, akivel hosszú évek óta dolgozom együtt stratégiai vállalatirányítási területeken. Ezzel párhuzamosan az informatikai érdekeltségeink integrálását, illetve napi szakmai irányítását a területen jelentős tapasztalatokkal rendelkező Tápai Tamásra bízzuk

– hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban meghatározó piaci pozíciókat kíván kiépíteni az IT és ICT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést tervez a hazai, valamint a régiós távközlési piacon. A társaság célja, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holding struktúrába.