Tovább növelték részesedésüket az Est Mediában az új nagytulajdonosok

Pénzügy2019. nov. 28.Növekedés.hu

A tőkepiaci törvény szerint összehangoltan eljárónak minősülő személyek ugyanis 2019. november 27-én, tőzsdén kívüli ügyletben további 3,5-3,5 százaléknyi részvénypakkal növelték a korábban megszerzett, egyenként 6,5 százalékos részesedéseiket – jelentette be a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság.

Az Est Media Nyrt. által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztató szerint 2019. november 27-én, tőzsdén kívüli ügylet keretében újabb, egyenként 3,5 százalékos részvénypakkot vásárolt dr. Barna Zsolt, valamint dr. Antal Kadosa a társaság részvényeiből. A két üzletember ezt megelőzően, 2019. november 20-án egyenként 6,5 százalékos tulajdonrészt szerzett az Est Media Nyrt.-ben. Mindezek eredményeként egyenként összesen 10-10, együttesen 20 százaléknyi tulajdont szereztek az Est Mediában.

Dr. Barna Zsolt banki szakember, pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeletnél kezdte. Az OTP Csoporthoz 2010-ben csatlakozott, ahol különböző vezetői pozíciókat töltött be az évek során. 2018. szeptember 1. óta az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese, a Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió vezetője.

Dr. Antal Kadosa közbeszerzési, valamint jogi szakember, elsődleges szakterülete a gazdasági társaságok joga, az adójog, a közbeszerzési jog és a büntetőjog. A szakember az utóbbi években több tőzsdei vállalat esetén is felügyelőbizottsági, valamint auditbizottsági tisztséget töltött be.