Új munkahelyek jönnek létre Visontán és Bükkábrányban

Pénzügy2019. okt. 16.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az anyavállalat vagyoni hozzájárulásával modernizálja gépparkját a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján az erőmű közvetett tulajdonosaként az Opus Global Nyrt. A tárgyi eszközök beszerzéséhez a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forinttal megemeli a kizárólagos tulajdonába tartozó Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét, amely 500 millió forintra nő. A Kft. tevékenységi körének bővítése új munkahelyeket teremt a Mátrai Erőművet kiszolgáló bányákban, Visontán és Bükkábrányban.

Új tevékenységgel bővül a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. feladatköre a közeljövőben. A Mátrai Erőmű Zrt. 100%-os tulajdonába tartozó Kft. az anyacéggel kötött keretszerződés értelmében 5 éven át, napi 24 órában támogatja majd segédgépekkel a bányagépek munkáját a visontai és bükkábrányi bányák területén.

A Kft. a feladat ellátáshoz földmunkagépeket- és egyéb gépeket vásárol. A beszerzés fedezetét az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulása biztosítja.

A Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága az Opus Global Nyrt. igazgatóságának jóváhagyásával úgy döntött, hogy 250 millió forinttal megemeli a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét, amely így 500 millió forintra nő. A kft. feladatainak bővülése új munkahelyeket hoz létre az erőművet kiszolgáló visontai és bükkábrányi bányákban.

A Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. 2019. július 1-jétől végez kiskotrós- és segédgépes munkákat Visonta keleti bányaterületén. Azért, hogy a Kft. hatékonyan elláthassa új feladatát, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága a társaság törzstőkéjét korábban már 83 millió forintról 250 millió forintra emelte.

A törzstőke mostani emelését a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. tevékenységének bővülése tette szükségessé. A társaság az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulásából földmunkagépeket (lánctalpas dózereket és rakodógépeket) szerez be. Az újabb tőkeemelést a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forint átutalásával valósítja meg 2019. október 31-ig.