Új „tickert” kaptak a Delta Technologies részvényei

Pénzügy2020. márc. 27.Növekedés.hu

Új részvényazonosítót kapott a Delta Technologies Nyrt., amelynek értelmében a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett társaság részvényárfolyamának alakulása a mai naptól „DELTA” tickernév alatt követhető nyomon.

Március 27-i hatállyal a Delta Technologies Nyrt. részvényazonosítója az „ESTMEDIA” tickernévről „DELTA” tickernévre módosult a Budapesti Értéktőzsdén, szoros összhangban a tőzsdei társaság nevét, székhelyét és igazgatósági tagjait érintő változásokkal.

A ticker kód egy adott tőzsdei részvény részvényjegyzéken használt, jellemzően betűkből és/vagy számokból álló egyedi azonosítója, amelynek célja a minél egyszerűbb felismerhetőség és nyomon követhetőség.

Így például a ticker kódok láthatóak az internetes pénzügyi hírportálok alján vagy a pénzügyi televíziós hírműsorok közben a képernyő alján futó sávokban. A kód alapján gyorsan és egyszerűen megállapítható, hogy mely vállalat kereskedik részvényekkel, ezzel nagyban segíti a befektetői tájékozódást.

A DELTA tickernév bevezetése újabb fontos lépés a tőzsdei társaság átalakításában. A Fővárosi Törvényszék március 2-án jegyezte be az Est Media Nyrt. nevének, székhelyének és igazgatósági tagjainak változását, amelynek értelmében a vállalat ma már Delta Technologies Nyrt. néven folytatja tevékenységét.

A bejegyzés a vállalat igazgatóságának személyi változásaira is vonatkozott, amelyben immár hivatalosan is helyet foglal a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzsere, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente. Szintén március elején vált hatályossá a társaság székhelyének áthelyezése is, amely a Várkert rakpartról átkerült a Delta Csoport központi irodájába, a Róbert Károly körút 70-74. cím alá.

A Delta Csoport és az Est Media Nyrt. 2019. július 30-án jelentették be, hogy a tőzsdei társaság megvásárolja a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészét a Delta Csoport holdingcégétől, a Deltagroup Holding Zrt.-től, amely pedig a tőzsdei társaság főrészvényesévé válik. A mostanra hatályba lépett változások egyúttal új korszakot nyitnak a Delta Technologies életében. A társaság az informatikai piacon jelenleg is meghatározó pozíciójának tovább erősítése céljából a portfóliójába illeszkedő felvásárlásokat, illetve a saját termék- és szolgáltatáspaletta bővítését, valamint a pénzügyi eredmények további növelését egyaránt tervezi.