Újra elérhetőek az agrárhitelek az MFB-nél

Pénzügy2023. máj. 11.Növekedés.hu

2023. december 31-ig meghosszabbította a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 igénybevételi lehetőségét.

Az év végéig lesz lehetősége az agrárvállalkozásoknak kamattámogatott forráshoz jutni a Magyar Fejlesztési Bank által meghirdetett hitelprogramokon keresztül.

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 konstrukciókban 4 százalékpontos állami kamattámogatással juthatnak finanszírozáshoz - a szerződött kereskedelmi banki partnereken keresztül - az érdeklődő agrárvállalkozások.

A partnerektől érkezett visszajelzések alapján a határidő hosszabbítása mellett további módosításokra is sor került.

A hitelek elszámolásánál a számlák befogadhatósága bővítésre kerül a 180 napon belüli, már kiegyenlített számlákkal; illetve az energia és üzemanyagszámlák befogadhatóságára is lehetőség nyílik.

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 esetében az igényelhető hitelösszeg is megemelésre került 150 millió forintról 500 millió forintra. A hitelprogramok forrásaira 2023. május 12-től adható be hitelkérelem az MFB-vel szerződött kereskedelmi bankok fiókjaiban.

Az MFB reményei szerint a kamat- és díjtámogatás javítja a hazai agrárvállalkozások versenyképességét.

Az igénylés pontos részleteiről és feltételeiről a www.mfb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.