A pénz igenis boldogít – állítják az egymillió dollár felett keresők

Siker2018. jún 27.Növekedés.hu

A pénz igenis boldogít. Általa megismerhetjük a siker ízét, megtapasztalhatjuk a szellemi békét, és úgy élhetjük életünket, ahogy akarjuk. A vélemény a Boston Private új közvéleménykutatásából derült ki, ahol háromszáz 1 és 20 millió dollár között kereső embert kérdeztek arról, hogy miért is jó gazdagnak lenni, és hogyan befolyásolja a pénz az életüket. Amikor azt e kérdést tették fel, hogy mi a vagyon a megkérdezettek 54 százaléka azt mondta, hogy egyszerű boldogság. Ennél már csak egy dologban értettek jobban egyet a megkérdezettek éspedig, hogy a pénz szellemi békét hoz azokra, akiknek van. Ezt a megkérdezettek 64 százaléka gondolta így. Habár, a pénz maga nem biztosít boldogságot, de a megelégedés vagy a siker már egy olyan életstílust vonz magával, ami sokkal inkább kielégítő. A közvéleménykutatás szerint a legtöbben úgy tekintenek a pénzre, mint, ami biztonságot és magabiztosságot ad egy boldog családalapításhoz vagy szociális kapcsolatok kiépítéséhez illetve szabadidős tevékenységek önfeledt élvezéséhez. A megkérdezettek 70 százaléka szerint a pénz miatt tudnak anyagilag függetlenek és szabadok lenni. A megkérdezettek fele pedig úgy gondolja, hogy a boldog családi életet is a pénz teszi még jobbá és 44 százaléka hálás a pénzéért, mert akkor utazik, amikor csak szeretne.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.