A pénz igenis boldogít – állítják az egymillió dollár felett keresők

Siker2018. jún 27.Növekedés.hu

A pénz igenis boldogít. Általa megismerhetjük a siker ízét, megtapasztalhatjuk a szellemi békét, és úgy élhetjük életünket, ahogy akarjuk. A vélemény a Boston Private új közvéleménykutatásából derült ki, ahol háromszáz 1 és 20 millió dollár között kereső embert kérdeztek arról, hogy miért is jó gazdagnak lenni, és hogyan befolyásolja a pénz az életüket.

Amikor azt e kérdést tették fel, hogy mi a vagyon a megkérdezettek 54 százaléka azt mondta, hogy egyszerű boldogság. Ennél már csak egy dologban értettek jobban egyet a megkérdezettek éspedig, hogy a pénz szellemi békét hoz azokra, akiknek van. Ezt a megkérdezettek 64 százaléka gondolta így. Habár, a pénz maga nem biztosít boldogságot, de a megelégedés vagy a siker már egy olyan életstílust vonz magával, ami sokkal inkább kielégítő. A közvéleménykutatás szerint a legtöbben úgy tekintenek a pénzre, mint, ami biztonságot és magabiztosságot ad egy boldog családalapításhoz vagy szociális kapcsolatok kiépítéséhez illetve szabadidős tevékenységek önfeledt élvezéséhez. A megkérdezettek 70 százaléka szerint a pénz miatt tudnak anyagilag függetlenek és szabadok lenni. A megkérdezettek fele pedig úgy gondolja, hogy a boldog családi életet is a pénz teszi még jobbá és 44 százaléka hálás a pénzéért, mert akkor utazik, amikor csak szeretne.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.