A Reddit társalapítója elárulta, milyen hibákat követett el karrierje kezdetén

Siker2021. ápr. 11.B.F.

A 37 éves amerikai üzletember nemrég elárulta, mi volt a legnagyobb hiba, amit a pénzügyeivel kapcsolatban elkövetett. Ha visszamehetne az időben, és egy pénzbeli döntését megváltoztathatná, akkor nem alkalmazott volna pénzügyi tanácsadót.

Alexis Ohanian leginkább arról ismert, hogy társalapítója a népszerű közösségi weboldalnak, a Redditnek, amelyet alapítása után 16 hónappal, mikor Ohanian még csupán 23 éves volt, 10 millió dollárért eladott. Manapság az üzletember már a befektetéseiről is ismert.

A most 37 éves Ohanian nemrégiben alapította a Seven Seven Six kockázati tőkealapot, és olyan cégekbe fektetett be, mint például a húsmentes termékeket gyártó Impossible Foods.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az elmúlt években elkövetett néhány hibát a pénzügyekkel kapcsolatban. Egyet ki is emelt közülük, amelyet még karrierje kezdetén tett meg.

Ohanian szerint, ha visszamehetne az időben, és megváltoztathatná az egyik pénzügyekkel kapcsolatos döntését, akkor semmiképp nem alkalmazott volna pénzügyi tanácsadót és nem bízott volna benne.

Nagyon szerencsés voltam. 23 évesen eladtam a Redditet, és több pénzt kerestünk, mint amennyit az embereim egész életükben kerestek, és úgy gondoltam, hogy nem akarom ezt elrontani.

- mondta Ohanian a CNBC Make It-nek.

Ohanian hozzátette, később rájött, mennyire fontos, hogy tisztában legyen azzal, hova kerül a pénze, ahelyett, hogy másnak fizetne a pénzügyekkel kapcsolatos döntésekért.

Bár kétségkívül segítség lehet a kezdetekkor, ha valakit felveszünk azért, hogy segítsen, hogy minderre gondoljon, nem akart adós maradni valaki más szaktudásával.

Ohanian rájött, hogy magának is tisztában kell lennie a befektetés csínjával-bínjával.

Ez az a tanács, amit mindenkinek javasolnék, bár időbe telik, de mostanában már rengeteg remek forrás van az interneten, ami segíti a munkát, hogy saját magunk is megértsük ezeket a dolgokat, mielőtt azt másra bíznánk.

– mondta.

Ohanian továbbá hajlamos túl sokat dolgozni, amelyre felesége, a híres teniszező, Serena Williams figyelmeztette. Williams szerint a túlhajszolással nem lehet hosszútávon sikereket elérni.

Tisztában van vele, hogy - különösen sportolóként - annyi időt kell szánni a gyógyulásra, pihenésre, mint a munkára, az edzésre és a gyakorlásra. Különben nem lehet sokáig a legjobbnak maradni abban, amit csinálunk.