Az Apple-örökség: erre költi Steve Jobs özvegye azt a 16,6 milliárd dollárt, amit a férje ráhagyott

Siker2021. nov. 7.B.F:

Steve Jobs halála után felesége, Laurene Powell Jobs 16,6 milliárd dollárt örökölt, ezzel a világ egyik leggazdagabb nőjévé vált. Az 57 éves milliárdos ezt a vagyont főleg saját vállalkozásainak bővítésére és jótékonysági tevékenységeinek finanszírozására használja fel.

Laurene Powell Jobs nem elégszik meg azzal, hogy az emberek szemében ő csupán Steve Jobs özvegye. Vagyonát arra használja fel, hogy saját jogán ismerjék el törekvéseit.

A vagyon egy részét különféle jótékonysági erőfeszítések finanszírozására fordítja, de ezenkívül több költséges hobbija is van, mint például műtárgyak gyűjtése, de előfordult már, hogy nagy összegeket adományozott politikai kampányokra.

Powell Jobs 2004-ben alapította meg az Emerson Collective nevű szervezetet, amelyet egyik kedvenc írójáról, Ralph Waldo Emersonról neveztek el. Érdekesség, hogy az Emerson Collective egy magáncég, nem pedig egy nonprofit kezdeményezés - írja a The Richest.

Az Emerson Collective olyan ügyeket támogat, amelyek a bevándorlásra, a társadalmi igazságosságra és az oktatásra összpontosítanak. Számos induló vállalkozást is finanszíroztak már. A következő tíz évben 3,5 milliárd dollárt fektetnek be klímaközpontú kezdeményezésekbe.

Powell Jobs nem sajnálja a pénzt, ha például az ingatlanok vásárlásáról van szó:

  • 2015-ben 44 millió dollárt fizetett egy malibui rezidenciáért.
  • 2017-ben 16,5 millió dollárért megvásárolt egy szomszédos házat.
  • Idén év elején 17,5 millió dollárt fizetett egy kis óceánparti házért, amely a birtoka mellett található.

Eddig majdnem 80 millió dollárt költött csak Malibuban. Steve Jobs halála előtt egyébként egy szerényebb, Palo Alto városában található házban laktak.

Sokan úgy gondolják, hogy úgy költekezik, mint egy igazi milliárdos. A luxusingatlanokon kívül van egy 110 millió dolláros Venus nevű jachtja, amellyel gyakran nyaral, főleg Cannes partjainál a Földközi-tengeren.

Powell Jobs jelentős műgyűjtőként is híres. Művészeti gyűjteménye okán pár éve bekerült a top 200 legnagyobb gyűjtő közé.

Powell Jobs vagyonának egy részét politikai kampányokra áldozza. Olyan jelölteket támogatott, mint Amy Klobuchar, Pete Buttigieg, Kamala Harris, Cory Booker és Michael Bennet. Miután Joe Biden lett a demokrata elnökjelölt, több mint 600 ezer dollárt adományozott a kampányára.