Így telik egy napja Alexandra Ocasio-Corteznek, Amerika trendi képviselőnőjének

Siker2020. nov. 15.Növekedés.hu

Alexandria Ocasio-Cortez amerikai demokrata párti politikus, aki 2019 óta New York 14. körzetének kongresszusi képviselője, így megkövetelik tőle, hogy éjjel-nappal elérhető legyen. Elmesélte, hogyan kezdődnek általában a napjai, és arról is beszámolt, szerinte meddig ideális dolgozni a munkanapokon.

Alexandria Ocasio-Cortez nem tartozik azok közé, akik hajnali négykor már talpon vannak és rögtön kocogással indítják a napot. A Kongresszus legfiatalabb tagjának reggeli rutinja meglepően átlagos. Reggel 7 vagy 8-kor ébred, mert gyakran késő estig dolgozik – árulta el a 31 éves politikus a Vanity Fair egyik legutóbbi videójában.

Ébredés után az első dolga, hogy ellenőrzi telefonját, beleértve a szöveges üzeneteket, az e-maileket és esetenként a közösségi médiát is. 9,4 millió Twitter-követője van, és 7,4 millió az Instagramon.

Néha ébredés után azonnal végigpörgeti a közösségi médiát, de hozzátette, hogy nagyon igyekszik ezt inkább nem csinálni. AZ AOC néven ismert képviselő aktív tagja a közösségi médiának, nemrég egy videójátékot, az Among Us-t játszva próbálta szavazásra ösztönözni a fiatalokat.

Reggelente kávét főz, vagy matcha teát iszik habosított tejjel. Ami a reggelit illeti, pirítóst eszik dióvajjal vagy elfogyaszt egy smoothie-t. "A reggeli rutinom legfontosabb része a vízivás" – mondta.

"Szeretek citromot tenni a vizembe, és igyekszem szép lassan és tudatosan meginni."

A vízivás a meditációs gyakorlatának része:

„Kinézek az ablakomon. Nézem az elhaladó felhőket és lelassítok, általában öt percre.”

8:30 – 9:00 körül, miután befejezte bőrápolási rutinját (C-vitamin szérumot, hidratálót és fényvédő krémet használ), áttekintette az aznapi programját és telefonján elolvasta a híreket, AOC munkába indul. A teendői attól függően változnak, hogy New Yorkban vagy Washington DC-ben tartózkodik. Nincs meghatározott ütemterve. Egy felügyeleti bizottsági ülés vagy pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos meghallgatás általában 10 és 13 óra között zajlik, szünetekkel együtt, amikor értekezleteket tartanak.

Mint ahogy sokan másoknak, akik távoli munkavégzésre álltak át a járvány miatt, néha neki is Zoom hívásokkal van tele a napja.

Elmondása szerint igazi kihívás megtalálni az ideális időpontot arra vonatkozóan, hogy mikor kéne abbahagyni a munkát, szerinte kemény szabályokat kell lefektetni saját magunk számára. Az ő célja, hogy 18 óráig végezzen a munkával, de rengetegszer fordul elő, hogy este hétig, nyolcig vagy tízig dolgozik. Igazi éjjeli bagoly lett a járvány kitörése óta, és a munkát legeredményesebben éjszaka tudja végezni. Kikapcsolódásképpen tévét néz, például a Netflix Hollywoodi ingatlanosok (Selling Sunset) műsorát.

"Úgy érzem, hogy kimaradok valamiből, ha korán elalszom. Szóval az az ideális, ha 23:30-kor vagy éjfélkor fekszem le aludni.”

AOC szerint az olyan megerőltető programterv kulcsa, mint ami neki van, a rugalmasság.