Belép az európai piacra a Google-csoport drónja  

Tech2018. dec 12.Növekedés.hu

A Google anyavállalatának, az Alphabet-nek egy leánycége, a Wing jövőre, egyenlőre kísérleti jelleggel, drónos szállítási szolgáltatást indít Finnországban. A Wing az Alphabet „Egyéb kezdeményezések” vállalatcsoportjához tartozik, oda, ahová az önvezető autó, a Waymo és az internetes szállító léggömb, a Loon projektjei. Az elmúlt időszakban számos más vállalat, közöttük az Amazon is dolgozott a drónos szolgáltatás kifejlesztésén. A 2013-as év decemberében az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos azt jósolta: vállalatának Prime Air elnevezésű szolgáltatása öt éven belül elindul. A kereskedelmi jellegű tevékenységig azonban több éves kísérletezés után sem jutottak el.

A Wing azt állítja, hogy drónjai 55 ezer próbautat tettek Ausztráliában, és gyógyszereket, kávét és háztartási cikkeket fuvaroztak.
Finnországot azért választották európai bemutatkozásuk helyszínéül, mert „a finn emberek híresek az új technológiák gyors befogadásáról”. Ügyfeleik egy okostelefon applikáción adhatják le rendeléseiket, és a próbaidőszak során a drónok költségmentesen viszik házhoz a kért cikkeket. A repülő szerkezet legfeljebb 1,5 kg súlyú csomagokat fog szállítani. A fuvar percekkel a rendelés leadását követően elindul. Ahhoz, hogy a drónos szállítási szolgáltatás életképes legyen, a technológiai óriásoknak bizonyítaniuk kell, hogy gépeik biztonságosak és megbízhatóak. A technológia bírálói szóvá teszik azt is: mit szólnak majd a városi emberek a zajos drónokhoz. A Wing azt állítja: a drónos szállítás „biztonságosabb, gyorsabb és kevésbé károsítja a környezetet, mint a közúti fuvarozás”.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.