Belép az európai piacra a Google-csoport drónja  

Tech2018. dec 12.Növekedés.hu

A Google anyavállalatának, az Alphabet-nek egy leánycége, a Wing jövőre, egyenlőre kísérleti jelleggel, drónos szállítási szolgáltatást indít Finnországban. A Wing az Alphabet „Egyéb kezdeményezések” vállalatcsoportjához tartozik, oda, ahová az önvezető autó, a Waymo és az internetes szállító léggömb, a Loon projektjei. Az elmúlt időszakban számos más vállalat, közöttük az Amazon is dolgozott a drónos szolgáltatás kifejlesztésén. A 2013-as év decemberében az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos azt jósolta: vállalatának Prime Air elnevezésű szolgáltatása öt éven belül elindul. A kereskedelmi jellegű tevékenységig azonban több éves kísérletezés után sem jutottak el.

A Wing azt állítja, hogy drónjai 55 ezer próbautat tettek Ausztráliában, és gyógyszereket, kávét és háztartási cikkeket fuvaroztak.
Finnországot azért választották európai bemutatkozásuk helyszínéül, mert „a finn emberek híresek az új technológiák gyors befogadásáról”. Ügyfeleik egy okostelefon applikáción adhatják le rendeléseiket, és a próbaidőszak során a drónok költségmentesen viszik házhoz a kért cikkeket. A repülő szerkezet legfeljebb 1,5 kg súlyú csomagokat fog szállítani. A fuvar percekkel a rendelés leadását követően elindul. Ahhoz, hogy a drónos szállítási szolgáltatás életképes legyen, a technológiai óriásoknak bizonyítaniuk kell, hogy gépeik biztonságosak és megbízhatóak. A technológia bírálói szóvá teszik azt is: mit szólnak majd a városi emberek a zajos drónokhoz. A Wing azt állítja: a drónos szállítás „biztonságosabb, gyorsabb és kevésbé károsítja a környezetet, mint a közúti fuvarozás”.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.