Bővítené a kriptovaluták forgalmát a Mastercard

Tech2022. okt. 27.MTI

A piaci visszajelzések alapján a banki ügyfelek többsége vásárolna kriptovalutákat, ezért a Mastercard bővítené és megkönnyítené a hozzáférésüket a pénzintézeteken keresztül - közölte a Mastercard.

A technológiai cég felmérése szerint világszinten a lakosság 29 százaléka rendelkezik kriptovalutával, és további 65 százalék szívesen kipróbálná, ha a bankján keresztül biztonságosan megtehetné. A kriptoszolgáltatások bővítését a Mastercard eddig is fontosnak tartotta, ezért jelentős forrásokat biztosított beruházásokra, felvásárlásokra, új technológiai megoldásokra. A vezető kriptopénz-szolgáltatókkal együttműködve pénzügyi szolgáltatók számára szintén fejlesztettek szolgáltatást, hogy az ügyfeleik nevében a saját platformjaikon keresztül kereskedhessenek kriptovalutákkal - olvasható a közleményben.

A Mastercard szerint ennek segítségével megbízható, a banki rendszerekhez könnyen illeszkedő hozzáférés nyílik a kriptovaluták piacához. Vásárlásra és eladásra egyaránt lehetőséget biztosít, ellátják továbbá a legkorszerűbb biztonsági megoldásokkal és olyan programtervezéssel, amely többek között marketing-tanácsadásra ugyancsak kiterjed. A kriptopiac kiterjesztését a Mastercard továbbra is fontosnak tartja, ezért bővíteni fogják az együttműködéseiket a blokklánc-technológiákban érdekelt vezető vállalatokkal - olvasható a közleményben.