Új telefonokkal rukkol elő a Huawei

Tech2024. ápr. 18.F. P.

Tavalyi sikere után most újabb típusokat dob piacra a kínai cég: első körben a kínai piacon akar újabb hatalmas szeleletet elvenni az iPhone piacáról.

A Huawei tavaly jött ki Mate 60-as telefonjával, ami meglepő módon azt a technológiát tartalmazta, amihez 2019 óta nem jutott hozzá a cég az amerikai szankciók miatt. A sikeren felbuzdulva most jön a Pura 70-es sorozat, amely a még 2012-ben indított P sorozatot váltja fel.

Idén az év első 6 hetében 64 százalékkal nőttek a Huawei eladásai Kínában, miközben az iPhone eladások 24 százalékkal visszaestek. A most megjelenő Huawei sorozat 4 készülékből áll (Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro Plus és Pura 70 Ultra), és ami meglepő, hogy ezeket azonos áron kínálják az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro Max típusokkal, vagyis árverseny nélkül akarják a részesedést növelni.

A Pura 70 sorozat a Huawei saját operációs rendszerét futtatja, miután a 2019-es szankciók megtiltották a Google androidjának alkalmazását. A sorozat a Mate 60 esetében használt saját fejlesztésű processzor továbbfejlesztett változatát használja, erről azonban a CNBC nem tudott részleteket megtudni a cégtől.