A legtöbben belföldön nyaralnak idén – de sokan hagyták utolsó pillanatra a tervezést

Utazás2021. aug. 12.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A megkérdezettek több mint fele tölti belföldön idei nyaralását, de közel 45 százalékuk utolsó pillanatra hagyta ennek megtervezését – derül ki az OTP Pénztárszolgáltató megbízásából a Szeretlekmagyarország.hu által készített felmérésből. A belföldön nyaralók pénzügyileg is tudatosabban készültek az átlagban 4-7 naposra tervezett üdülésre, a megkérdezettek több mint harmada fogja felhasználni ehhez SZÉP-kártya juttatását is.

Az idei nyári szezon ismét a belföldi turizmusról, és így az idén 10 éves OTP SZÉP kártyáról szólhat, derült ki az OTP Pénztárszolgáltató és a Szeretlek Magyarország közös felméréséből.

A több mint 1000 válaszadó 58 százaléka tervezte belföldön kipihenni a munka fáradalmait, 17 százalékuk ezt kiegészíti egy külföldi nyaralással is.

A belföldi feltöltődést tervezők közel 65 százaléka 4-5 napos, vagy egyhetes nyaralással kalkulál, a legnépszerűbb úti cél továbbra is a Balaton, amelyet a Dunakanyar és a Tisza-tó követ a dobogón a megkérdezettek körében.

Az összes megkérdezett 31 százaléka már hónapok óta tervezte a nyaralást, ám a többség (44 százalék) az utolsó pillanatra hagyta a feladatot. E tekintetben a belföldi üdülést tervezők köre, és a SZÉP-kártyával fizetők tudatosabbak voltak, hiszen az átlagnál nagyobb mértékben kezdték meg hónapokkal korábban tervezni a nyaralásukat.

Örülünk, hogy idén is sokan fedezik fel az itthoni látnivalókat, és hogy az élményszerzésben, feltöltődésben az OTP SZÉP kártya ismét partnerük lehet

– mondta el Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

Jó látni, hogy a belföldi nyaralást tervezők egyre tudatosabbak, hiszen 40 százalékuk, illetve ezen belül a SZÉP-kártya használók 45 százaléka már hónapokkal korábban nekiállt a tervezésnek. Azok az OTP SZÉP kártyabirtokosok, akik esetleg az utolsó pillanatra hagyták mindezt, még mindig élhetnek digitális szolgáltatásaink nyújtotta lehetőségekkel, legyen szó térképes elfogadóhely keresésről, vagy előlegfizetésről, amelyet akár út közben, az OTP SZÉP kártya mobiltelefonos applikációból is lebonyolíthatnak

– tette hozzá a vezérigazgató.

A felmérés szerint a tudatosság a pénzügyi tervezésben is megnyilvánult, ugyanis a megkérdezettek közel fele drágulásra számított idén, és bár harmaduk úgy nyilatkozott, hogy a nyaralás belefér az eredeti költségvetésbe, a megkérdezettek további közel egyharmada előre félretette a pénzt a nyaralásra, 16 százalékuk pedig részben, vagy egészben SZÉP-kártyáról finanszírozza a költségeit.

A belföldi utat tervezők ennél nagyobb mértékben támaszkodnak a juttatásra (31 százalék), a SZÉP-kártyával rendelkező kitöltők pedig 100 százalékban így gondolkodnak.

Jellemző továbbá a SZÉP-kártyát használó válaszadókra, hogy a szállásfoglalásnál az átlagnál kevésbé érzékenyek az árfekvésre, viszont nagyobb mértékben döntenek a szálláshely jellege alapján, és a többségnek (73 százalék) egyértelmű döntési szempont, hogy SZÉP-kártya elfogadóhely legyen az adott hely.

Az OTP Pénztárszolgáltató közel 44 000 SZÉP-kártya elfogadóhelyével áll a belföldön nyaralók rendelkezésére, az OTP SZÉP kártya-birtokosokat pedig most jubileumi promócióval buzdítja arra, hogy felfedezzék a juttatás sokszínűségét.