Kiemelkedően eredményes nyarat zárt a balatoni hajózás

Utazás2022. szept. 9.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Eredményes évadot zárt a Balatoni Hajózási Zrt. ezen a nyáron - mondta el a VG-nek Veigl Gábor vezérigazgató. Megújult és bővült a társaság hajóflottája.

A Bahart összes ágazata esetében kiemelkedően eredményes évnek mondható 2022 az első nyolc hónap adatai szerint – mondta a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. vezérigazgatója a VG-nek.

A Szántód és Tihany között ingázó kompokon 6 százalékkal többen utaztak az amúgy rekordesztendőnek számító 2021-hez képest, így jó eséllyel az elmúlt két évtized legnagyobb forgalmú éve lehet az idei. Ugyanez a tendencia látszik a kerékpárszállításban is - írja a lap összefoglalója.

A személyhajókra 10 százalékkal többen szálltak fel, a komp után a legnépszerűbb viszonylatok az elmúlt évekhez hasonlóan alakultak: 

Fonyód és Badacsony között, valamint a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben szállt vízre kiemelkedően sok utas. 

A legnagyobb növekedést kihasználtságban a programhajók produkálták. A legközkedveltebb a családoknak szóló Varázshajó program volt, de a bulihajókra is rengetegen váltottak jegyet, 76 százalékkal többen, mint 2021-ben.

A Bahart hajóparkjának fejlesztésére az elmúlt esztendőkben rendre évi 200 millió forintot fordítottak. 

Az őszi utószezonban szintén közlekednek a Bahart hajói, 17 kikötőből menetrendi hajók, 11 kikötőből továbbra is indítanak sétahajójáratokat, szeptemberben pedig 15 százalékos kedvezményt kapnak, akik online veszik a jegyüket - mondta Veigl Gábor a VG-nek.

A hajózási társaság mind a tíz vitorláskikötőjében vizesblokk-rekonstrukciót, mólócserét, járófelület-, valamint áramhálózat-felújítást végez.