Szabad az út Szerbiába - megnyitják a lezárt határátkelőket

Utazás2021. jún. 18.MTI
A rovat támogatója:

Június 23-tól várhatóan az összes határátkelőt megnyitják Magyarország és Szerbia között - osztotta meg az információt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi médiában.

Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének a közösségi médiában közzétett tájékoztatása szerint június 23-án a koronavírus-járvány miatt lezárt szerb-magyar határátkelők mindegyike újra megnyílik, és a megszokott rend szerint működik majd.


A vajdasági magyar politikus egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a járvány ideje alatt nyitva tartó Horgos-Röszke, valamint Kelebia-Tompa átkelők mellett június 15-től a Bajmok-Bácsalmás, a Királyhalom-Ásotthalom és a Gyála-Tiszasziget átkelő is megnyílik. A jövő héttől a Horgos-Röszke közúti átkelő, valamint a Rábé-Kübekháza és a Haraszti-Bácsszentgyörgy átkelők is használhatók lesznek.


A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában péntekre 135-tel 715 442-re, a járvány halálos áldozatainak száma pedig öttel 6985-re növekedett.


A Nyugat-Balkán többi országában is hasonlóan kedvezőek a járványügyi mutatók.

A fertőzéssel regisztráltak száma az elmúlt 24 órában Koszovóban tízzel 107 147-re, Észak-Macedóniában szintén tízzel 155 594-re, Montenegróban 19-cel 100 020-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 61-gyel 204 408-ra emelkedett.