Már majdnem száz tagja van a hazai drón koalíciónak

Vállalkozás2021. júl. 13.növekedés.hu

Az induló hatvanról a megalapítása óta eltelt két hónapban kilencvenhatra nőtt a Magyarországi Drón Koalíció (MDK) tagjainak száma.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), és a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére létrejött MDK célja, hogy a pilóta nélküli légijárművek és kapcsolódó technológiák alkalmazási területén működő hazai vállalkozásokat versenyképességük nemzetgazdasági szinten mérhető növekedésében támogassa.

A koalíció koordinációs feladatait a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a Digitális Jólét Program (DJP) látja el.

Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője elmondta, hogy a Digitális Jólét Programban az elmúlt években már két koalíció indult útjára: 2017-ben a Magyarországi 5G Koalíció, 2019-ben pedig a Magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció. Hozzátette: ezek az ipari platformok idén tavasszal bővültek egy, dedikáltan a drónokkal foglalkozó új koalíciós fórummal.