Az AutoWallis flottakezelési szolgáltatása wigo fleet néven érhető el júliustól

Autó2024. júl. 3.MTI

Az AutoWallis csoporthoz tartozó Nelson Flottalízing Kft. wigo fleet márkanév alatt folytatja flottakezelési tevékenyégét - tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett vállalat.

A közlemény szerint az AutoWallis számára a wigo márkanév tavalyi bevezetése, valamint a wigo név alatt elérhető szolgáltatások bővítése olyan szinergiákra ad lehetőséget, mint például a rugalmasabb flottakialakítás, a keresztértékesítés, az üzemeltetés hatékonyságának további fejlesztése, vagy a tudás- és technológiai transzfer.

A márkanévváltással párhuzamosan egy cégben egyesíti flottakezelő és carsharing szolgáltatását az AutoWallis Csoport, így a wigo carsharinget üzemeltető Wallis Autómegosztó Zrt. beolvad a Nelson Flottalízing Kft.-be.

A közlemény idézi Ormosy Gábort, az AutoWallis vezérigazgatóját, aki szerint a flottakezelés és a carsharing egy cégbe olvasztásával tovább javul az AutoWallis hatékonysága, a szolgáltatások egy cég alá rendezésével Magyarország első komplex mobilitási szolgáltatóját hozzák létre.

Az AutoWallis Csoport tavalyi, több mint 366 milliárd forintos árbevétele 36 százalékkal, 19,7 milliárd forintos EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ugyancsak 36 százalékkal, 9,8 milliárd forintos nettó eredménye pedig 14 százalékkal haladta meg az előző évit.

Az AutoWallis Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei kedden 142 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 88,6 és 168 forint között változott.