A koronavírussal kapcsolatos betegség vagy halál esetén is téríthet a Generali

Biztosítás2021. máj. 11.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Számos tévhit kering manapság azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus okozta megbetegedések, illetve halál esetén nem térítenek a biztosítók. Ezt a tévhitet cáfolja a Generali, ugyanis ügyfelei a biztosító által kínált kockázati élet-, baleset-, és egészségbiztosításokra a vírussal összefüggésben is számíthatnak.

A médiában egyre többet olvashatunk arról a tényről, hogy a koronavírus-világjárvány eddig nem látott csúcs felé közelít a fertőzöttek számát tekintve. A vírus terjedése sajnos súlyos terheket ró az emberekre mind lelkileg, mind anyagilag. Épp ezért manapság különösen szükség van a gyors és megbízható segítségre egy bekövetkezett betegség, baleset vagy épp halál esetén.

A Generali ezúton is arra szeretné felhívni a magyar lakosok figyelmét, hogy a vállalat által kínált kockázati biztosítások ugyanúgy kiterjednek azon betegségekre vagy halálesetekre is, melyek a koronavírus által következtek be.

A kockázati életbiztosításra, amely halál esetén is téríthet, akkor is számíthatnak az érintettek, ha a halál oka a koronavírus fertőzés volt.

A kockázati egészségbiztosításokban szerepel kórházi napi térítés is, ami járhat annak az ügyfélnek is, aki koronavírus miatt kerül kórházba.

Továbbá, a biztosítótársaság abban az esetben is fizethet keresőképtelenségi kockázatra, ha a biztosított koronavírus fertőzése miatt nem tudja ellátni a munkáját, és emiatt táppénzre kerül.