Bővül a Netrisk csoport

Biztosítás2023. dec. 4.MTI
A rovat támogatója:

A Netrisk csoport és a Bauer Media Group összevonta az online összehasonlító üzletágát Közép- és Kelet-Európában - közölte a Netrisk és a Bauer Media.

A tranzakció lezárásával Ausztria, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország és Szlovákia piacvezető online összehasonlító szolgáltatása jön létre 80 millió ügyfél elérésével.

A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, de közölték, hogy a Bauer Media Group kisebbségi részesedést szerez, és a Netrisk stratégiai partnereként működik tovább.

Az érintettek egymás erősségeit figyelembe véve döntöttek az egyesítés mellett, amelyben a további fejlődés lehetőségét látják, és számításaik szerint a bevételük a kétszeresére nőhet.

A Netrisk csoport Közép- és Kelet-Európában online összehasonlító honlapokat működtet, évente több millió ügyfelet szolgál ki. Fő befektetője a TA Associates nemzetközi magántőke-befektetési társaság.

A Netrisk Magyarország 2021-ben csaknem 6 milliárd forint, 2022-ben több mint 7 milliárd forint bevétellel zárt, nyeresége 800 millió forintról 1,8 milliárd forintra nőtt.