Gyógyulás és adó-visszatérítés: az OTP Egészségpénztárral mindkettő lehetséges  

Biztosítás2023. aug. 15.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A fizioterápia, a gyógymasszázs és a gyógytorna hatékonyan segít a betegségek megelőzésében, a testmozgás fejlődésében, valamint a gyógyításban és a rehabilitációban is fontos szerepet játszik.

A mai rohanó világban, ahol számos ember ülőmunkát végez, kellően fontos, hogy figyeljünk a testünkre és beiktassuk a hétköznapjainkba a testmozgást is. Az OTP Egészségpénztár elkötelezett az egészséges életmód és a prevenció mellett, éppen ezért számos lehetőséget kínál a tagoknak.

Egészségpénztári tagsággal ugyanis a fizioterápia, a gyógymasszázs és a gyógytorna is kedvezményesen vehető igénybe, hiszen az egészségpénztári befizetések után évi maximum 150 ezer forintnyi adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak a tagok.

Egyes szolgáltatóknál pedig egyedi árkedvezményt is kaphatnak.

A fizioterápia és mozgásterápia olyan komplex folyamatok, amelyek a központi idegrendszer érésével és a mozgásfejlődéssel szoros kapcsolatban állnak, ezáltal biztosítják az értelem fejlődését. A digitális technikai forradalom azonban számos kedvezőtlen változást hozott, ami hatással van az idegrendszerre és a mozgató- és szív-keringési rendszerre is.

Az egészségügyi problémák megelőzése érdekében a testnevelésben és gyógytestnevelésben kiemelt szerepet kap a mozgásterápia. Amennyiben már kialakult az egészségügyi probléma, akkor fizioterápiával és mozgásterápiával javíthatjuk vagy szinten tarthatjuk az állapotunkat.

Az OTP Egészségpénztár nem győzi hangsúlyozni a prevenció jelentőségét, melyben a testmozgás és fizioterápia kulcsfontosságú szerepet játszik és a gyógymasszázs is számos egészségügyi problémára nyújthat megoldást.

Az OTP Egészségpénztár kiemelt szolgáltatásai közé tartozik a gyógytorna és a gyógymasszázs, amit a pénztártagok a tavalyi évben 7647 alkalommal vettek igénybe, több mint 143 millió forint értékben.

Ugyanis a pénztártagok, ha NEAK (OEP) szerződéssel rendelkező szolgáltatóknál veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, akkor fizethetik egészségpénztári egyenlegükből, az egészségpénztári befizetések után pedig jogosulttá válhatnak az évi maximum 150 ezer forintos adó-visszatérítésre. Továbbá az OTP Egészségpénztár partnerei között számos olyan intézmény is szerepel, amely 5-30%-os állandó kedvezménnyel várja a pénztártagokat, valamint időszakos akciókkal is kedvez nekik.

Az OTP Egészségpénztár legfrissebb adataiból kiderül, hogy a tagok egyre inkább felismerik az egészségpénztári előnyöket és széles körben veszik igénybe a szolgáltatásokat. 2023 első felében több mint kétszer annyit, közel 20 millió forintot költöttek már fizioterápiára, mint az azt megelőző évben.

"Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több előnyét ismerik fel az Egészségpénztári tagságnak az emberek és egyre szélesebb körben veszik igénybe a szolgáltatásokat is. Az OTP Egészségpénztárnál továbbra is elkötelezettek vagyunk az egészséges életmód mellett, és számos lehetőséget kínálunk a tagoknak az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére. Szeretnénk felhívni a figyelmet az elszámolható fizioterápiás, mozgásterápiás, gyógytorna és gyógymasszázst érintő lehetőségekre is, hiszen ezek mind nagy mértékben hozzájárulhatnak a jobb életminőség kialakításához és fenntartásához" -  nyilatkozta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.