A Moderna oltaná a 6 hónap és 6 év közöttieket

Egészség2022. ápr. 30.Növekedés.hu

A Moderna benyújtotta az engedélyezési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökséghez, hogy a COVID-19 elleni védőoltását a 6 hónapos - 6 éves korosztályban is elérhetővé tehesse az Európai Unióban, miután a vakcina biztonságosságát és hatékonyságát vizsgáló, a 6 hónapos és 12 éves közötti gyermekek körében végzett, úgynevezett KidCOVE kutatás második fázisának időközi értékelése pozitív eredményeket hozott - tudatta a társaság közleménye

A vizsgálatok alapján robusztus neutralizáló antitestválasz jelentkezett a 6 hónapostól 6 éves korig terjedő korosztályban, miután beoltották őket a 2 dózisból álló primer oltási sorral a mRNA-1273 védőoltásból A biztonságosság szempontjából is kedvező eredmények születtek.

Stéphane Bancel, a Moderna Chief Executive Officere kijelentette:

Úgy gondoljuk, az általunk fejlesztett oltás biztonsággal megvédi ezt a korosztályt a SARS-CoV-2 vírus súlyos szövődményei ellen. Ez fontos lépés a COVID-19 elleni harcunkban, ezért bízunk abban, hogy különösen jó fogadtatásra fog találni a szülők és a gyermekek gondozóinak körében.

A Moderna jelenleg vizsgálja az idősebb gyerekkorcsoportok emlékeztető oltását, és klinikai vizsgálatot indít a 6 hónapos és 6 éves kor közötti gyermekek emlékeztető oltásának értékelésére is. A vállalat kétféle emlékeztető oltást vizsgál: az eredeti mRNA-1273 vakcinát és a mRNA-1273.214 jelű, kétkomponensű (bivalens) vakcinajelöltet, amely egyszerre tartalmazza az eredeti wuhani és az omikronspecifikus mRNS-t.

A Moderna COVID-19 elleni védőoltásának magyarországi forgalmazója a Medison Pharma Hungary Kft.