Az olasz fagylalt és a tökéletes hűvös harmóniája

Életmód2024. jún. 20.Növekedés.hu

Az olasz fagylalt, közismertebb nevén gelato, nem csupán egy egyszerű édesség, hanem a kulináris művészet egyik csúcsa, amelyet generációk óta tökéletesítenek Olaszországban.

Az előrejezések szerint az idei nyár különösen forrónak ígérkezik, és nincs is jobb módja a hűsölésnek, mint egy igazi olasz fagylalt! Gianni Annoni segítségével a Gelateria Pomo D’oro bemutatja legújabb fagylaltkínálatát, melyet a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.

Ezen felül a Candy Hoover Hungary Kft. az idei évtől új arculatot vezet be, amely még inkább tükrözi innovatív termékeit.

Az olasz fagylalt, vagyis gelato, híres a krémességéről és mennyei ízéről. A hagyományos olasz receptúra alapján készült fagylalt friss tejet, tejszínt és természetes ízesítőket tartalmaz, melyeket gondosan válogatott gyümölcsökkel és magvakkal egészítenek ki. Kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos fagylalt, ami miatt intenzívebben érzhetők az ízek. A keverése során kevesebb levegőt juttatnak az alapanyagok közé, ami sűrűbb és krémesebb textúrát eredményez. Legyen szó egy hagyományos fagylaltról, vagy akár egy vízalapú sorbet-ról, az eredmény mindenképp egy gazdag ízvilágú, de könnyű desszert.

Nagy öröm a Candyvel való együttműködésem, ugyanis termékeiket rendkívül széles spektrumban tudom használni a konyhában. Legyen szó meleg ételről, italról vagy akár desszertről az elkészítési vagy a tárolási folyamat során nagy segítségemre vannak az olasz gyökerekkel rendelkező Candy gépek. A hűtőkben található Total No Frost technológia megakadályozza például a dér és a jégréteg kialakulását - egy kompresszorból és egy párologtatóból álló rendszer révén -, és közvetve így ahhoz is hozzájárul, hogy a fagylaltunk még az általunk elképzeltnél is krémesebb legyen

– hangsúlyozta Gianni Annoni.

A megfelelő hűtés fontossága

A fagylaltkészítés egyik legkritikusabb eleme a megfelelő hűtés. A gelato készítése során az alapanyagokat 4-6 °C hőmérsékleten kell tartani, míg a kész fagylaltot -14 és -12 °C között kell tárolni. A pontos hőmérséklet-szabályozás biztosítja a krémes állagot és a megfelelő szerkezetet. A fagylalt tárolása során a páratartalom szabályozása is fontos, hogy elkerüljük a kristályosodást és megőrizzük a fagylalt simaságát. A fagylaltot légmentesen záródó edényekben tegyük el, hogy megőrizzük a frissességet és megakadályozzuk az ízek és illatok keveredését.

Új arculat, megszokott minőség

A Candy Hoover termékeit folyamatosan fejleszti annak érdekében, hogy a vásárlóinak még professzionálisabb és modernebb felhasználói élményt nyújthasson, azonban a naprakészséget a cég saját magával szemben is megköveteli. Az idei évben fontos mérföldkőhöz érkezett a vállalat ugyanis merőben új arculatot vezetnek be.

„Hiszünk az innovációban, termékeink a legmodernebb technológia fejlesztések alkalmazásával készülnek, annak érdekében, hogy vásárlóinknak minél inkább megkönnyítsük a mindennapos házimunkát. Nemcsak gyártmányaink esetében tartjuk fontosnak a megújulást és a naprakészséget, hanem a márka esetében is. Ennek okán büszkén jelenthetem be, hogy a Candy Hoover Hungary Kft. az idei évtől megújítja logóját és új arculatot vezet be, ami még inkább tükrözi árucikkeink korszerűségét és minőségét”

– emelte ki Rózsa Márton, a Candy Hoover Hungary Kft. ügyvezetője.