Még nehezebb lesz védettségi igazolvány nélkül az élet Olaszországban

Egészség2021. aug. 6.Növekedés.hu

Bár a koronavírus elleni védőoltást nem tették kötelezővé, de a gyakorlatban a zöld igazolvány szinte elengedhetetlen lesz a munkához és a mindennapi élet ügyeinek intézése során - írja az Euronews.

Szeptembertől úgynevezett zöld útlevélhez - gyakorlatilag védettségi igazoláshoz - kötik az olasz hatóságok a távolsági közösségi közlekedési eszközök használatát. Az újrainduló jelenléti oktatásban is csak ezzel lehet majd részt venni. Az igazolást a koronavírus ellen beoltottak, a betegségen fél éven belül átesettek és a friss negatív tesztet produkálók kapják.

Bár a koronavírus elleni védőoltást nem tették kötelezővé, de a gyakorlatban a zöld igazolvány szinte elengedhetetlen lesz a munkához és a mindennapi élet ügyeinek intézése során.

Szeptemberben teljes biztonságban újraindítjuk a jelenléti oktatást

- mondta az olasz egészségügyminiszter, Roberto Speranza.

Az új törvény követelményként írja elő a zöld útlevelet az iskola látogatásához minden diáknak és alkalmazottnak.

Péntektől a zöld útlevél, amely QR-kód formájában az állampolgár fontos adatait tartalmazza, kötelező lesz az éttermekbe vagy bármilyen zárt térbe való belépéshez, ide értve az edzőtermeket, mozikat és színházakat.

A szabályt megszegőkre súlyos, 400 és 1000 euró közötti bírságok várnak. Az igazolás papír és digitális formában is használható.