Radikális lépés a hálapénz visszaszorítására - Felfüggesztették a fogadott orvossal történő szülést Debrecenben

Életmód2021. jan. 5.MTI

Megszüntették a fogadott orvossal és szülésznővel történő szülést január elsejétől a Debreceni Egyetem szülészeti klinikáján mindaddig, amíg "tiszta viszonyok között nem lehet folytatni" - írták a klinika munkatársai az intézmény Facebook-oldalán.

A Debreceni Egyetem szülészeti klinikájának közleménye szerint 
"a hálapénz kivezetését a debreceni szülészeti klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja", ezért január 1-től több változást indítottak el a mindennapi egészségügyi működésüket illetően. Ezek egyik eleme, hogy a "fogadott orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni".
A klinika dolgozóinak egyöntetű döntésével kapcsolatban megjegyezték: minden változásra azonnal reagálnak a továbbiakban is, és amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.
Egyúttal a bejegyzésükben minden várandós kismamát biztosítottak arról, hogy "ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni".