Több fertőzési gócpont Európában - térképen, hol regisztrálták a legtöbb új koronavírus esetet

Egészség2021. szept. 16.Sz.A.

A legtöbb új koronavírus esetet az utóbbi két hétben Dél-Franciaországban, Bulgáriában és Görögországban jelentették az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint. Magyarország szomszédai közül ebből a szempontból Szlovéniában a legrosszabb most a helyzet. Átoltottság tekintetében továbbra is Ukrajna és Románia áll a sor végén.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) térképén a 100 ezer lakosra jutó új regisztrált fertőzések száma látható, 50-nél kevesebb a legvilágosabb színnel, az 500-nél több esetet a legsötétebb színnel jelölték. A térképen két hét új eseteinek átlaga látható.

z Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) térképén a 100 ezer lakosra jutó új regisztrált fertőzések száma látható, 50-nél kevesebb a legvilágosabb színnel, az 500-nél több esetet a legsötétebb színnel jelölték. A térképen két hét új eseteinek átlaga látható.


Az Our World In Data grafikonján a legnagyobb uniós országok és a hazánkkal szomszédos államok lakosságának átoltottsága látható. Sötétebb színnel a két dózis vakcinát felvettek aránya, világossal pedig az egy koronavírus elleni oltással rendelkezők aránya van jelölve.

Az Our World In Data grafikonján a legnagyobb uniós országok és a hazánkkal szomszédos államok lakosságának átoltottsága látható.

A legmagasabb átoltottságot az EU-ban eddig Portugáliában (87%) és Máltán (82%) érték el. 

A John Hopkins Egyetem friss adatai az új fertőzések és a koronavírushoz köthető halálozás arányát mutatják. A magyar statisztikák szigorúak, minden olyan esetet ide sorolnak, ahol fertőzött volt az elhunyt - erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a tegnapi Kormányinfón.

A John Hopkins Egyetem friss adatai az új fertőzések és a koronavírushoz köthető halálozás arányát mutatják. A magyar statisztikák szigorúak, minden olyan esetet ide sorolnak, ahol fertőzött volt az elhunyt