A Nestlé a világ legnagyobb foglalkoztatója

Elemzések2017. dec 19.Növekedés.hu

Nemrégiben jelent meg az a rangsor, amely a világ legjobb vállalatait osztályozta, a foglalkoztatottak száma alapján, az élen a svájci Nestlé áll. Bár a Google anyavállalata, az Alphabet foglalkoztatja a legkevesebb alkalmazottat a top 10-ben, ugyanakkor a legmagasabb piaci értékű vállalatnak számít. Mutatjuk az alkalmazottak igényeit leginkább figyelembe vevő munkahelyek listáját is. A világ legnagyobb foglalkoztatóit rangsoroló Forbes az alkalmazottak számára biztosított élelmiszerek minőségét, és a gyermekgondozási szabadság politikáját is vizsgálta, de még azt is, hogy az egyes vállalatok megengedik-e az alkalmazottaknak, hogy munka közben spontán pihenőket tartsanak. Ez alapján a világ legjobb, az alkalmazottak igényeit leginkább szem előtt tartó munkahelyeit a következő vállalatok adják: Alphabet, Nestlé, Unilever, Daimler, CNOOC, Hon Hai Precision, Suncor Energy, ITC, Enel. A 150 éves svájci Nestlé a legnagyobb foglalkoztató is A Nestlé 328 ezer dolgozóval előkelő helyezést ért el, a cég mára már az egyik legnagyobb élelmiszeripari óriásvállalattá nőtte ki magát. Piaci értéke 229.5 milliárd dollárra tehető. A svájci székhelyű iparvállalatot Henri Nestlé alapította még 1866-ban, a szintén Svájcban található Vevey városában.  Magyarországon először a 20. század elején találkozhattunk a cég termékeivel, csecsemőtápszerrel, sűrített tejjel és Maggi készítmények formájában. A Nestlé Hungária Magyarország négy magyarországi gyárával összesen 1600 embert foglalkoztat. A világ legnagyobb tehergépjármű-gyártója is előkelő helyen áll A szintén élmezőnyben végzett német Daimler multinacionális járműgyártó vállalat több mint 282 ezer embernek ad munkát, a cég piaci értéke pedig 76.1 milliárd dollár. A székhelye Stuttgart, tavaly három millió járművet értékesítettetek. A Daimler a tizenharmadik legnagyobb autó, és a világ legnagyobb tehergépjármű-gyártója. 2014-től a vállalat birtokolja számos autó-, busz-, teherautó- és motorkerékpár márkát, köztük Mercedes-Benz, Mercedes-AMG és a Smart Automobile-t is. A legértékesebbre taksált Alphabet a legjobb vállalat munkavállalói szemmel Érdemes az utolsó helyre csúszott Alphabetet is megemlíteni. Habár a többi vállalathoz képest az egyik legkevesebb alkalmazottat foglalkoztató cég, a piaci értékük így is toronymagasan veri a többiekét. A Google anyavállalata 579,5 milliárd dollárt ér, amely összeg nagyobb, mint Argentína teljes GDP-je. A cég portfóliója egyébként több iparágat is felsorakoztat, például: technológia, élettudomány, befektetés és kutatás.

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.