A szerelem ára: ennyit költünk Valentin-napon

Elemzések2018. feb 14.Növekedés.hu

Az elmúlt években sokat változott az, hogyan fejezzük ki a szerelmünket, de egy biztos: február 14-e, azaz a Valentin-nap egyre népszerűbb, bár itthon a lakosság 60 százaléka még mindig nem ünnepli. Hazánkban a klasszikus ajándékok a nyerők: az étterem, mozi és az ékszer jó választás, azonban a készpénzt és az elektronikai eszközöket felejtse el. Étterem, mozi, ékszer – ezekkel nem lehet melléfogni Magyarországon a megkérdezettek kevesebb mint fele (pontosan 40 százaléka) tartja és ünnepeli ezt a napot, a Picodi.com felmérése szerint. A férfiak 21 százaléka étterembe viszi kedvesét, 20 százalékuk az ékszerek mellett teszi le a voksát és csaknem a fele készül virággal szíve választottjának. A hölgyek 52 százaléka fogadja örömmel a virágcsokrokat, a férfiak szívesebben mozdulnak ki, a mozi és a színház pedig abszolút nyerő. A készpénz továbbra sem népszerű ajándék - a nők több mint a fele, a férfiak 29 százaléka nem örülne neki. Mit ne vegyen? Érdemes nők esetén a háztartási készülékeket és az elektronikai kütyüket mellőzni. A férfiakat nem könnyű lenyűgözni, mivel 21 százalékuk egyáltalán nem vágyik semmire, még kézzel készült apróságra sem, és az üdvözlőkártyákért sincsenek oda. Az egyedülállók persze szkeptikusabban állnak ehhez a naphoz: a párkapcsolatban élő férfiak 55 százaléka, a nők 39 százaléka sem rajong az angolszász kultúrából importált Bálint-napért. Az eredmény ugyanakkor még így is örömmel töltheti el az étterem tulajdonosokat, mozikat, valamint ékszerészeket. Ahol luxus a vacsora Ha netán meglepné kedvesét egy vacsorával valamelyik Michelin-csillagos étteremben, tekintse meg, milyen menüsort ígérnek erre a napra, - és főleg mennyiért. A Costesben például kacsamáj, ponty, csuka, galamb, lépesméz és körte kompótos desszertválogatás várja a párokat. A menü ára fejenként 68 ezer forint. A Costes Downtown-ban fejenként 30 ezer forintért kagylóból, lepényhalból, marhabordából és csokidesszertből álló vacsorát kapunk. A Borkonyhában pedig 5 fogásos menü áll a vendégek rendelkezésére, amely bor nélkül 21 500 forintba, borsorral pedig 36 500 forintba kerül - a Pénzcentrum megkeresése szerint. Mennyit költenek átlagosan hazánkban Valentin-nap alkalmából? A felmérések szerint körülbelül 8500 forintot szánnak erre a napra az emberek. A férfiak ennél egy kicsivel többet 9300 forintot.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.