A szerelem ára: ennyit költünk Valentin-napon

Elemzések2018. feb 14.Növekedés.hu

Az elmúlt években sokat változott az, hogyan fejezzük ki a szerelmünket, de egy biztos: február 14-e, azaz a Valentin-nap egyre népszerűbb, bár itthon a lakosság 60 százaléka még mindig nem ünnepli. Hazánkban a klasszikus ajándékok a nyerők: az étterem, mozi és az ékszer jó választás, azonban a készpénzt és az elektronikai eszközöket felejtse el. Étterem, mozi, ékszer – ezekkel nem lehet melléfogni Magyarországon a megkérdezettek kevesebb mint fele (pontosan 40 százaléka) tartja és ünnepeli ezt a napot, a Picodi.com felmérése szerint. A férfiak 21 százaléka étterembe viszi kedvesét, 20 százalékuk az ékszerek mellett teszi le a voksát és csaknem a fele készül virággal szíve választottjának. A hölgyek 52 százaléka fogadja örömmel a virágcsokrokat, a férfiak szívesebben mozdulnak ki, a mozi és a színház pedig abszolút nyerő. A készpénz továbbra sem népszerű ajándék - a nők több mint a fele, a férfiak 29 százaléka nem örülne neki. Mit ne vegyen? Érdemes nők esetén a háztartási készülékeket és az elektronikai kütyüket mellőzni. A férfiakat nem könnyű lenyűgözni, mivel 21 százalékuk egyáltalán nem vágyik semmire, még kézzel készült apróságra sem, és az üdvözlőkártyákért sincsenek oda. Az egyedülállók persze szkeptikusabban állnak ehhez a naphoz: a párkapcsolatban élő férfiak 55 százaléka, a nők 39 százaléka sem rajong az angolszász kultúrából importált Bálint-napért. Az eredmény ugyanakkor még így is örömmel töltheti el az étterem tulajdonosokat, mozikat, valamint ékszerészeket. Ahol luxus a vacsora Ha netán meglepné kedvesét egy vacsorával valamelyik Michelin-csillagos étteremben, tekintse meg, milyen menüsort ígérnek erre a napra, - és főleg mennyiért. A Costesben például kacsamáj, ponty, csuka, galamb, lépesméz és körte kompótos desszertválogatás várja a párokat. A menü ára fejenként 68 ezer forint. A Costes Downtown-ban fejenként 30 ezer forintért kagylóból, lepényhalból, marhabordából és csokidesszertből álló vacsorát kapunk. A Borkonyhában pedig 5 fogásos menü áll a vendégek rendelkezésére, amely bor nélkül 21 500 forintba, borsorral pedig 36 500 forintba kerül - a Pénzcentrum megkeresése szerint. Mennyit költenek átlagosan hazánkban Valentin-nap alkalmából? A felmérések szerint körülbelül 8500 forintot szánnak erre a napra az emberek. A férfiak ennél egy kicsivel többet 9300 forintot.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.