MINDEN IDŐK LEGJOBB SZELFIJEI

Hírek2018. feb. 14.Növekedés.hu

Az okostelefonok elterjedésével lehetőségek végtelen tárháza nyílt, mikor és hol készítsünk emlékezetes fotót magunkról. A következő szelfiket nehéz lenne túlszárnyalni!

 A férfi és a gépeltérítő

A halál torkában bizonyára keveseknek jut eszébe közös képet készíteni a lehetséges tettessel, nem úgy, mint a 26 éves Ben Innesnek aki boldogan pózolt az EgyptAir gépének eltérítőjével. Mentségére legyen mondva, a kép később a rendőrség segítségére szolgált. A járatot egyébként állítólag szerelmi bánatában térítette el a libanoni férfi, szerencsére nem sérült meg senki az eset kapcsán.

 Az Oscar-szelfi Minden idők egyik legsikeresebb képe lett a 2014-es Oscar-díjátadón készült csoportkép. A kép pillanatok alatt bejárta az egész internetet és több mint 1,8 millióan osztották meg Twitteren. Többek között Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Meryl Streep, Julia Roberts, Brad Pitt, Lupita Nyong' és Angelina Jolie is szerepel a hiper-szelfin.  

Egyenesen az űrből

Egy űrhajós + űrséta + fényképezőgép = minden idők legmenőbb szelfije. A kép 2013. december 24-én készült, a fotón a NASA űrhajósa Mike Hopkins látható.  

Majomszelfi

A majom az őserdőben egyszer csak felkapta egy brit fotós gépét még 2011-ben és véletlenül készített magáról pár szelfit, amelyek hatalmas sikert arattak világszerte. A szuper kép végül pereskedéshez vezetett: a fotóst, David Slatert a PETA nemzetközi állatvédő szervezet perelte be, mondván, a szerzői jogi bevétel az indonéziai dzsungelben élő makákónak jár. Nemrégiben egy amerikai bíróság végül a fotósnak adott igazat, aki erre önként lemondott a fotóval kapcsolatos jövőbeni bevételei negyedéről a makákó javára.  

Ferenc pápa bármikor kapható egy jó fotóra

Ferenc pápa komolyan és szigorúan hirdeti a legfontosabb eszméket, de nem riad vissza a viccelődésektől sem, így történhetett, hogy egy selfie-t is lazán bevállalt egyik rajongójával.  

A relikviák rajongója

Az ember nem minden nap készít képet egy 16. századi szoborral. És az sem gyakori, hogy valaki tönkre is tegye a történelmi tárgyat. Sajnos ez történt a 126 éves portugál királyt ábrázoló szoborral is, amikor egy fiatalember megpróbálta magával vinni Dom Sebastianoról készült remekművet. Ennek eredményeként a mű felborult és darabokra tört. A férfi ráadásul megpróbált elfutni a tett helyszínéről, de a rendőrség végül elkapta. A büntetése valószínűleg börtön lesz.  

 (Forrás)