Ezek az okostelefonok sugároznak a legjobban, az Apple iPhone is benne van az első tízben

Elemzések2018. feb 23.Növekedés.hu

Vajon káros-e az egészségre a mobiltelefon? A kérdésben egyelőre nincs egyetértés, a készülékek sugárzásának mértéke azonban rendkívül fontos tényező. Német kutatók által végzett friss elemzésből kiderül, hogy a kínai gyártók termékei sugároznak a legtöbbet, de meglepetésre egy Nokia és az Apple iPhone-ja is bekerült a legtöbb sugárzást kibocsátó telefonok tízes listájára.

A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal (Bundesamt für Strahlenschutz) számon tartja többek között azt is, hogy a különböző okostelefonok milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki.
A hivatal adatai szerint a legmagasabb értéket a kínai OnePlus 5T érte el, utána a szintén kínai Huawei Mate 9. A Hauwei gyártó termékei közül egyébként további öt készülék került fel a legsugárzóbb készülékek toplistájára, a harmadik helyen a Nokia Lumia 630 áll. A tizedik helyen végzett az első Apple készülék, az iPhone 7. Meglepő, de az első tizenöt helyen Samsung okostelefon nem található.  
Szabályozzák, mekkora lehet a sugárzás A világon több helyen is szabályozzák, mekkora sugárzást bocsáthatnak ki a telefonok: az Egyesült Államokban ez a szám például 1,6 watt/kg, míg Európában nem sokkal, de magasabb, 2 watt/kg. A OnePlus 5T és a Huawei Mate 9 az USA-ban engedélyezett értéket már meghaladják. A SAR (Specific Absorption Rate), vagyis a fajlagos elnyelési tényező azt jelzi, hogy az emberi szervezet mennyi rádiófrekvenciás energiát nyel el mobiltelefon-használat közben. Így lehetünk óvatosabbak Bár a mobiltelefon-sugárzás hatásaival kapcsolatos hosszú távú kutatások még mindig nem hoztak konkrét eredményt, de a tudósok abban egyetértenek, hogy akkor éri a legtöbb sugárzás az embert, ha az épp a füléhez tartva telefonál. Ami a sugárzással kapcsolatos egészségügyi védelmet illeti, az Environmental Working Group (EWG) nonprfit szervezet szerint legyen alapszabály az, hogy inkább sms-ezzünk, vagy e-mailezzünk a telefonról. Ha pedig feltétlenül beszélnünk kell, használjunk kihangosítót vagy akár headsetet, amivel minél távolabb tudjuk tartani a telefont a testünktől.   Legtöbben Apple készüléket vásárolnak  Az okostelefon piac bevételeinek több mint a felét, pontosan 51 százalékát az Apple szerezte meg a tavalyi utolsó negyedévben. Ez 61 milliárd dollárt jelent, mindössze egyetlen negyedév alatt. A bevételnövekedést az iPhone X-eladásoknak tulajdonítják - a Strategy Analytics elemzése szerint. Az Apple bevétele a háromszorosa a második helyen álló Samsungéhoz képest, és hétszerese a harmadik helyezett Huawei gyártójának.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.