Hány évet fogunk dolgozni?

Elemzések2018. okt 25.Növekedés.hu

Az Eurostat kiszámolta, hogy a mostani 15 évesek az EU-ban átlagosan 36 évet fognak dolgozni életük során. Az izlandiak az összeurópai elsők 47 évvel, a törökök 29 évvel a sereghajtók, mi magyarok 33,7 évvel a régiós átlag közelében mozgunk.

Az egyes országokban is igencsak nagy szórást mutatott a becslés, az EU-tagok közül Olaszországban számíthatnak a legkevesebb munkára a jelenlegi 15 évesek, átlagosan mintegy 32 évre, míg Svédországban ez pont egy évtizeddel több, azaz 42 év. A nem EU-tagokat is beleszámolva Izlandon vár a legtöbb munka a fiatalokra, átlag 47 évvel, míg Törökországban ez a szám mindössze 29 év. Törökországban ugyanakkor a nem EU-tagok közül a legnagyobb a nemek közti különbség, az urak ott 39 évet dolgozhatnak, míg a hölgyek 18 évvel számolhatnak előzetesen.
 
 

Magyarország a kevesebbet dolgozó országok sorába csatlakozhat, a most 15 évesek átlagosan 33,7 ledolgozott évre számíthatnak előzetesen, ami hozzávetőlegesen annyi, mint a régiós versenytársak értékei. A nemek közti különbség hazánkban megközelítőleg 5 év, a hölgyek 32, az urak 37 évnyi munkaviszonyra számíthatnak.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle online oldalán, ITTolvasható. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.