Ingatlanba fektetne? Előtte nézze meg ezt az 5 grafikont!

Elemzések2018. máj 15.Növekedés.hu

Tízből négy lakást befektetési célból és hitelből vásárolnak a magyarok. Az alacsony betéti kamatok többszörösét lehet elérni ingatlankiadással, miközben idén további 11 százalékkal emelkednek az ingatlanárak. Összegyűjtöttük a legérdekesebb grafikonokat, amelyek mutatják, miért érdemes még mindig ingatlanba fektetni. Az új építésű lakások hasznosításának hozama 7-8-szorosa a legalább két évre lekötött bankbetétek hozamánál, és az ingatlanárak idén is kétszámjegyű emelkedést mutatnak. A lakosság pénzügyi vagyona elérte a GDP 100 százalékát, és a reáljövedelem idén öt százalék körüli emelkedést mutat - a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb lakáspiaci adatai szerint. A lakások 45 százalékát hitel segítségével vásárolják, ebből a fix kamatozású kölcsönök aránya 72 százalékra emelkedett.

Az új lakások építésének közel kétharmada késésben van, ennek legfőbb oka a szakemberhiány: közel 40 ezren hiányoznak ma az építőiparból.
A hiányzó szakemberek többsége külföldön vállalt munkát, de az állami megrendelések is elhappolják a szakembereket a magánfejlesztők elől. Összeszedtük a legérdekesebb ábrákat:            

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.