Ingatlanba fektetne? Előtte nézze meg ezt az 5 grafikont!

Elemzések2018. máj 15.Növekedés.hu

Tízből négy lakást befektetési célból és hitelből vásárolnak a magyarok. Az alacsony betéti kamatok többszörösét lehet elérni ingatlankiadással, miközben idén további 11 százalékkal emelkednek az ingatlanárak. Összegyűjtöttük a legérdekesebb grafikonokat, amelyek mutatják, miért érdemes még mindig ingatlanba fektetni. Az új építésű lakások hasznosításának hozama 7-8-szorosa a legalább két évre lekötött bankbetétek hozamánál, és az ingatlanárak idén is kétszámjegyű emelkedést mutatnak. A lakosság pénzügyi vagyona elérte a GDP 100 százalékát, és a reáljövedelem idén öt százalék körüli emelkedést mutat - a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb lakáspiaci adatai szerint. A lakások 45 százalékát hitel segítségével vásárolják, ebből a fix kamatozású kölcsönök aránya 72 százalékra emelkedett.

Az új lakások építésének közel kétharmada késésben van, ennek legfőbb oka a szakemberhiány: közel 40 ezren hiányoznak ma az építőiparból.
A hiányzó szakemberek többsége külföldön vállalt munkát, de az állami megrendelések is elhappolják a szakembereket a magánfejlesztők elől. Összeszedtük a legérdekesebb ábrákat:            

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.