Ingyenes, szakképzett mentori segítség az induló vállalkozásoknak

Elemzések2019. márc. 1.Növekedés.hu

Az INPUT Program keretében országos önkéntes mentorhálózat épül ki. Jelenleg 39 gyakorlott vállalkozó segíti az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó (IKT) cégeket és ötletgazdákat a projektjeikhez igazodó szolgáltatással. A mentorok első csoportja 2019. március 1-jén, Budapesten veszi át a szakmai képzés elvégzését elismerő okleveleket.

Az INPUT Program célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, szakértő kollégái, széles hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a közép-magyarországi régión kívüli IKT startup ökoszisztémák fejlődéséhez, innovatív vállalkozások elindítását ösztönözze, elősegítse a magyar cégek sikeres külpiaci szereplését.

A programban kiépülő országos mentorhálózat tagjai önkéntes alapon végzik tevékenységüket, fél éven át térítésmentes szolgáltatást biztosítanak az IKT vállalkozások és ötletgazdák számára.

A szigorú feltételek alapján kiválasztott mentoroknak rendszeres képzéseken kell részt venniük annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és naprakész segítséget nyújthassanak mentoráltjaik ötleteinek megvalósításához.

A jelenleg 39 főből álló mentorhálózat 15 tagja több napos szakmai képzést követően szerzett okleveles mentori elismerést.

Az elsajátított hasznos gyakorlati ismereteknek köszönhetően még hatékonyabb támogatást biztosíthatnak a mentoráltaknak,

akik így gyorsabban, célirányosabban haladhatnak előre a siker felé vezető úton.

Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár az oklevelek átadása kapcsán kiemelte: „Az elvégzett képzések garantálják, hogy az INPUT Program mentorai vitathatatlan elkötelezettségük mellett megfelelő szakmai tudással segíthessék az IKT vállalkozásokat és ötletgazdákat”. Hozzátette:

Teret kell adni a magyar tehetségeknek és ötleteiknek, ahogy minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz is, hogy megmutassuk, a hazai startup cégeknek a legjobbak között van a helyük.

Az INPUT Programba folyamatosan várják a mentorok és a mentorálási szolgáltatást igénylő IKT ötletgazdák jelentkezését. A mentorhálózat folyamatosan bővülni fog, a tervek szerint az idei év végéig további három turnusban kaphatnak oklevelet a résztvevők.

További információ a programról a www.inputprogram.com oldalon található.