Kik hozzák a fontosabb pénzügyi döntéseket, a nők vagy a férfiak?

Elemzések2018. márc 8.Növekedés.hu

A nyilvánvalóan régimódi kérdést, miszerint, ki viseli a nadrágot egy párkapcsolatban, egy másfajta megközelítésből tették fel a Statista munkatársai az embereknek, ugyanis arra voltak kíváncsiak, hogy milyen típusú pénzügyekben hoznak döntéseket a nők, és melyekben a férfiak.  A mindennapi élethez kapcsolódó költségekről főként a nők határoznak, a nagyobb értékű kiadásoknál pedig a férfiak, a Statista friss közvélemény-kutatása szerint. A 27 országra kierjedő felmérésben arra keresték a választ, hogy milyen típusú pénzügyi döntéseket hoznak inkább a nők, és melyeket inkább a férfiak.

A felmérésből kiderül, hogy a mindennapi élethez kapcsolódó kiadásokról főként a nők döntenek. Ugyanis a legnagyobb különbség az általános fogyasztási cikkek vásárlásánál ütközött ki, ide tartozik például az étel és ital kiválasztása. A nők 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ők intézik ezeknek a cikkeknek a beszerzését, míg a férfiaknál ez az arány 65 százalék. A férfiak több nagyobb értékű kiadásnál, például ingatlan, autó vagy elektronikai termék vásárlásánál döntenek önállóan.
A megkérdezettek 30 százaléka nem élt párkapcsolatban, elvált, vagy özvegy volt a felmérés időpontjában. Az eredmények tehát nem adnak egész képet a párkapcsolatok valós dinamikájáról, inkább a nemek közötti különbségeket érzékeltetik. Egy amerikai tanulmány szerint a nők szerepe egyre erősebbé válik a pénzügyek terén, annak ellenére, hogy általában a férfiak kezelik a pénzügyeket.
Míg a férfiak többször hoznak ösztönösen döntéseket, a nők inkább részletesebben utánanéznek a dolgoknak,
és véleményükkel segítenek a jó pénzügyi döntések meghozatalában. A globális fogyasztói felmérés online zajlott tavaly november és idén január között, a megkérdezettek 18 és 64 év közöttiek voltak. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.