Férfiak riadó - Ma nőnap!

Hírek2018. márc 7.Növekedés.hu

A nőnapi ajándékozást a virágok uralják, de a kereskedők fantáziája határtalan, elég rátekinteni az online ajánlatokra: kozmetikumok, ékszerek, táskák, kiegészítők végtelen tárházában válogathatnak az ajándékozásra készülő férfiak. Részben újdonság a fényképes érmekészíttetés. Ma már kevesen gondolnak arra nőnapon, hogy az történetileg  munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt. Az első nemzeti nőnapot az Egyesült Államokban tartották 1907-ben, a nemzetközi nőnapról a II. Internacionálé határozott 1909-ben, a márcus 8. pedig azzal vált véglegessé, hogy 1817-ben Oroszországban a nők ezen a napon tüntettek kenyérért és békéért.  A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. Magyarországon a nőnap ünneplése a Rákosi-korszakban 1948-tól kötelezővé vált, de a rendszerváltás után elvesztette eredeti munkásmozgalmi hangulatát, a helyette már pusztán a lányok, asszonyoknak való kedveskedés, ajándékozás dominál. Az x-generáció tagjai még nyilván emlékeznek a nagy szocialista vállalati nőnapi bulikra, amelyek a hölgyek köszöntésén túl, gyakran néhány gyors románccal, és/vagy a férfiak leittasodásával végződtek. Mára a nagy nyilvánosság és a kötelező mantrák helyett valóban az ajándékozás – többnyire virággal való köszöntés - , a kedveskedés adja meg a nőnap intimebb hangulatát. A virágkertészetek, az üzletek és az utcai árusok fölkészültek – a ballagás és a halottak napja mellett, számukra a nőnap a legnagyobb biznisz -, s amióta eltűntek a hóvirágok a kínálatból, a férfiak kénytelenek mélyebben a zsebükbe nyúlni: általában 1000-3000 forintot szánnak egy-egy csokorra. Aki nagyvonalúbban szeretne kedveskedni már komplett ajándékcsomagokból, csupa hölgyek által kedvelt cikkekből – kozmetikum, ruhakiegészítő, ékszer stb. – válogathat, nem olcsón a határ itt a csillagos ég. Részben újdonság a kínálatban a személyre szól fényképes érme – ezüstből vagy aranyból. A Valentin-napi szokással szemben ezen a napon nem divat a közös vacsora.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.