Melyik országban dolgoznánk a legszívesebben?

Elemzések2018. nov 3.Növekedés.hu

Amerika még mindig az élen, de több európai ország is felkerült a toplistára. Mutatjuk, melyek azok az országok, ahova a külföldön munkát vállalók költöznének, ha egy munkalehetőség úgy hozná. A Boston Consulting Group 197 ország és 366 ezer ember bevonásával végzett átfogó kutatást a munkaerő-piaci trendekről és a munkalehetőségekről. A megkérdezettek 57 százaléka állította, hogy kiköltözne külföldre egy munkaért, három éve ez az arány még 64 százalék volt. A fejlődő országokban élő válaszadók vallották legnagyobb százalékban, hogy elköltöznének egy munkalehetőség miatt: az indiai megkérdezettek 90 százaléka, továbbá a Brazíliában élő emberek 70 százaléka.

Az Egyesült Államok a legnépszerűbb ország a munkakeresők számára: a megkérdezettek 34 százaléka állította, hogy egy munkalehetőség kapcsán hajlandó lenne az USA-ba költözni.
Három éve még az Egyesült Királyság volt Európán belül a legnépszerűbb a külföldi munkavállalók körében, a Brexit miatt viszont idén lecsúszott az ötödik helyre. Az Egyesült Királyságot Németország váltotta, amely immár a második helyen áll, a válaszadók 26 százaléka költözne oda. Az egyetlen ázsiai ország Japán a tizedik helyen.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.