MKB Bank: a kötelező adategyeztetés a bank és az ügyfél közös érdeke!

Elemzések2019. ápr. 24.Növekedés.hu

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény előírja a pénzügyi intézmények számára, hogy 2019. június 26-ig valamennyi ügyfelük vonatkozásában végezzék el a kötelező adategyeztetést.

Az adategyeztetés során a pénzintézeteknek meg kell győződniük az ügyfél adatainak valóságtartalmáról és hatályosságáról, továbbá a magánszemély ügyfeleknek nyilatkozniuk kell arról, hogy közszereplőnek minősülnek-e, illetve a jogi személy ügyfeleknek (vállalatok és egyéb szervezetek) nyilatkozatot kell tenniük a szervezet tényleges tulajdonosáról és a tényleges tulajdonos közszereplői státuszáról.

Az adategyeztetés sikertelensége esetén – a törvény értelmében – az MKB Banknak átmenetileg, az adategyeztetés megvalósulásáig, zárolnia kell az ügyfél számláját. Az adategyeztetés a bank és az ügyfél közös érdeke, amelyhez ügyfeleink aktív közreműködése szükséges. Ennek érdekében kérjük, hogy mielőbb keressék fel bármely bankfiókunkat vagy nyilatkozatukat küldjék meg részünkre.

A nyilatkozatok megküldhetők postai úton a 1056 Budapest, Váci utca 38., vagy a Postafiók H-1821 Budapest címre, vagy e-mailben, ügyfeleink bankunkhoz korábban bejelentett e-mail címéről az ugyfelatvilagitas@mkb.hu címre. Ügyfeleink a kötelező adategyeztetéshez szükséges nyilatkozatokat letölthető formátumban, valamint a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszainkat a https://www.mkb.hu/adategyeztetes oldalon találják. Ügyfélszolgálatunk, bankfiókjaink örömmel állnak rendelkezésükre.