Már nyolc országban értékesít Jaguart és Land Rovert az AutoWallis Csoport

Hírek2019. ápr. 24.Növekedés.hu

Újabb országban kapta meg a Jaguar és Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogát az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe. A vállalat ezúttal Koszovóban indította el képviseletét és nyitotta meg az első márkakereskedést, így már nyolc országban van jelen ezekkel az autómárkákkal. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis már középtávon 5 millió eurós forgalmat vár az új piactól, ezzel a csoport tovább erősítheti nemzetközi jelenlétét és piaci pozícióját a közép és délkelet-európai régióban.

Az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe (WAE) által képviselt négy autómárka közül ezúttal a Jaguarral és Land Roverrel fűzte még szorosabbra a kapcsolatát: mostantól Koszovóban is exkluzív importőre (nemzetközi disztribútora) a két prémium márka járműveinek és alkatrészeinek, az eddigi hét ország mellett (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró).

A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett AutoWallis dinamikusan fejlődő tagja, a WAE már közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. A Jaguar és Land Rover mellett jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel: a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Csehországban, Romániában és Szlovákiában. Koszovóban a két márkát egy 1000 négyzetméteres szalonban tette a WAE elérhetővé, ahol elsősorban a Land Rover modelljeivel kapcsolatban vár komoly érdeklődést. Andrew Prest, a WAE ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az előzetes becslésük alapján a Range Rover és azon belül az új Evoque modell iránt lehet a legnagyobb a kereslet, így az AutoWallis már 2 éven belül 5 millió eurós éves forgalmat vár a balkáni országban, ahol a piacmérethez képest a drágább modellek iránt nagy a kereslet.

Az AutoWallis április elején tette közzé a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített konszolidált eredménykimutatását, melynek alapján a négytagú csoport árbevétele (kiszűrve a csoporttagok egymás közötti forgalmát) 65,5 milliárd forint volt. Az AutoWallis árbevételének duplázását tervezi öt év alatt, és az ennek eléréséhez szükséges stratégiát májusban mutatja be.