Nem mindig számít a márka, de van, amikor nagyon

Elemzések2018. márc 9.Növekedés.hu

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint az okostelefonvásárlásnál az emberek többsége márka függően vásárol, a bútorok és háztartási cikkeknél pedig alig számít, hogy melyik cég termékeit vásárolják. Coca Cola vagy Pepsi, Nike vagy Adidas, Burger King vagy McDonald’s, azaz a múlt század legnagyobb riválisai. Napjainkban inkább úgy néz ki a felállás, hogy az Apple versenyez a Samsunggal, vagy akár az iOS az Androiddal. Az okostelefon piacon az operációs rendszer, amit a készülék használ, már ugyanolyan fontos szempont, mint maga a telefongyártó cég. A Statista nemrégiben végzett felmérése szerint

a felnőttek 63 százaléka ragaszkodik a jól bevált márkához, ha például okostelefont választ, 53 százalékuk, ha ruhát, 42 százalék pedig, ha ételt vagy italt vásárol.
Kétségtelen, hogy a bevásárlóközpontokban sokan hajlamosak többet fizetni egy termékért, ha az ismert név alatt fut. A márkahűség biztonságot nyújt az eladó számára, hisz a vásárló a versenytársak vonzóbb ajánlatai ellenére is ragaszkodni fog az adott szolgáltatáshoz, vagy termékhez. A globális fogyasztói felmérés online zajlott tavaly november és idén január között, a megkérdezettek 18 és 64 év közöttiek voltak.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.