Nem mindig számít a márka, de van, amikor nagyon

Elemzések2018. márc 9.Növekedés.hu

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint az okostelefonvásárlásnál az emberek többsége márka függően vásárol, a bútorok és háztartási cikkeknél pedig alig számít, hogy melyik cég termékeit vásárolják. Coca Cola vagy Pepsi, Nike vagy Adidas, Burger King vagy McDonald’s, azaz a múlt század legnagyobb riválisai. Napjainkban inkább úgy néz ki a felállás, hogy az Apple versenyez a Samsunggal, vagy akár az iOS az Androiddal. Az okostelefon piacon az operációs rendszer, amit a készülék használ, már ugyanolyan fontos szempont, mint maga a telefongyártó cég. A Statista nemrégiben végzett felmérése szerint

a felnőttek 63 százaléka ragaszkodik a jól bevált márkához, ha például okostelefont választ, 53 százalékuk, ha ruhát, 42 százalék pedig, ha ételt vagy italt vásárol.
Kétségtelen, hogy a bevásárlóközpontokban sokan hajlamosak többet fizetni egy termékért, ha az ismert név alatt fut. A márkahűség biztonságot nyújt az eladó számára, hisz a vásárló a versenytársak vonzóbb ajánlatai ellenére is ragaszkodni fog az adott szolgáltatáshoz, vagy termékhez. A globális fogyasztói felmérés online zajlott tavaly november és idén január között, a megkérdezettek 18 és 64 év közöttiek voltak.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.