10 civil szervezet munkáját segítik a BGE hallgatói és munkatársai

Hírek2022. ápr. 29.Növekedés.hu

Kerítésfestés, közös játék otthonban lakó gyerekekkel, újraélesztés és elsősegély tanfolyam, kutyasétáltatás, szendvicskészítés – néhány példa a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Önkéntesség Hetének programjaiból, amelyeken az egyetem közössége, munkatársak és hallgatók közösen segítik 10 civil szervezet munkáját.

Idén már második alkalommal rendezik meg a BGE-n az Önkéntesség Hetét április 25. és 29. között, több mint 100 hallgató és kolléga részvételével. A programsorozat létrehozásának hátterében az a szándékuk áll, hogy megmutassák, milyen sokszínű is lehet az önkéntesség, és hogy mindenki megtapasztalhassa a segítségnyújtás örömét, egy összegyetemi megmozdulás közösségi erejét.

Az Önkéntesség Hetében lelkes munkatársak, magyar és külföldi hallgatók többféle programon szolgálhatnak jó ügyeket. A Down Alapítványnál, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, valamint a Szociális és Rehabilitációs Alapítványnál kerítést festettek, a Menedékház Alapítvány otthonában gyerekekkel játszottak, a Budapest Bike Maffiával szendvicseket készítettek hajléktalanok számára, az Ürömi Állatotthonban az állatok körüli teendőkben segítettek, míg Dobogókőn a Magyar Turista Egyesülettel a túraútvonalakat tisztítják meg a szeméttől.  

Az ország egyik legnagyobb egyetemi közösségeként nagy a felelősségünk, és egyben a lehetőségünk is arra, hogy hatást tudjunk elérni cselekedeteinkkel. Az egyik ilyen társadalmi hatás az önkéntes tevékenységből eredhet. Hetek óta részt veszünk az ukrajnai menekültek támogatásában, és büszkék vagyunk rá, hogy sok hallgatónk és munkatársunk ezen a héten újabb jelentős közösségi ügyek mellett állt ki segítő szándékkal. Ilyen koncentrált hét legközelebb egy év múlva lesz, de sokan addig is folytatjuk az önkénteskedést

– mondta az esemény kapcsán dr. Radácsi László, stratégiai rektorhelyettes, a BGE Fenntarthatósági Tanácsának társelnöke.