10 százalék körüli hozam az Axiom Alapkezelőnél

Hírek2020. jan. 30.Harsányi Péter

Az Axiom Alapkezelő 2018-ban kezdte meg a tevékenységét. Jelenleg 4 befektetési alapban több, mint 8 milliárd forint kezelt vagyonnal rendelkezik. Az Axiom Aplus Abszolút Hozam Alap 2019-ben 9 százalék feletti hozamot ért el, de az indulásától kezdődően 7 százalék feletti hozamot teljesített. Az Axiom Alapkezelő egy olyan niche piaci szereplő, aki az opciós piacokon fektet be, ezen belül is jelenleg elsősorban a devizaopciós piac lehetőségeit használja ki.

Az Axiom Alapkezelő Aplus alapja az abszolút hozamú alapok között a 10 legjobb teljesítményű alap közé került 2019-ben. Az alap elsősorban a devizaopciós piacon eszközöl befektetéseket. Más hasonló, kifejezetten erre a szegmensre specializálódott alap nincs a magyar piacon.

Az Axiom Aplus alapja az intézményi és privát banki portfoliók része kell, hogy legyen, hiszen hosszú távon is tud kimagasló hozamot biztosítani a befektetőknek, és a diverzifikált portfoliók kiemelkedő része lehet. 2019-ben az alap 9,1 százalékos hozamot ért el. 2018. júliusában indult, és ha ettől az időponttól nézzük teljesítményét, akkor az abszolút hozam kategóriában a negyedik legjobb helyezést érte el 2019 végéig, 7,2 százalékos éves hozamával.

Az Axiom Alapkezelő a hazai piac egy speciális szegmensében tevékenykedik, az opciós ügyletekkel való kereskedés specialistája, niche piaci szereplő. Az egyik legifjabb, de egyben legrutinosabb szereplője a magyar vagyonkezelői piacnak.

Az Axiom Alapkezelő kollégái több tíz éves tapasztalattal rendelkeznek a befektetési, vagyonkezelési területen. A cég vezérigazgatója Schuszter Péter több mint 25 éve a hazai piac meghatározó szereplője, korábban számos vezetői pozíciója mellett a Budapesti Értéktőzsde igazgatósági tagja is volt, valamint a BAMOSZ elnökségi tagja.

A portfoliómenedzserek Koncz Péter és Zakár Tivadar szintén több mint 10 évet töltöttek el befektetési területen, az operációs vezető, Molnár Tímea különböző biztosítóknál, alapkezelőknél szintén hosszú időt töltött el.

A cég többségi tulajdonosa Emőri Gábor hosszú távon elkötelezett az Axiom Alapkezelő működésével kapcsolatban. Személye önmagában kellő garanciát és biztonságot nyújt az ügyfélközpontú gondolkodásban. Egyben ő maga is befektetője az Axiom Alapkezelő több alapjának, így az Axiom Aplus alapnak is.

A cég vezetői, munkatársai a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatukkal, ismeretükkel és prudens működésükkel komoly bizalmat jelentenek egy olyan területen, ahol a bizalom megszerzése hosszú folyamat eredménye, de elvesztése pillanatok műve lehet. A vagyonkezelésben a hosszú távú bizalom, a jó hozamok és a magasfokú kockázatkezelés az, ami meghatározza a cégek sikereit.

Az Axiomnál a bizalom mellett megjöttek a jó eredmények, jó teljesítmények. Megbízható, szakértő kollégák, magas hozamok. Ezek azok a tényezők, amik sikerre viszik az alapkezelőt.

Az Axiom Alapkezelő hosszú távon is azokban a szegmensekben kíván működni, ahol a tradicionális vagyonkezelők nincsenek jelen. Ezzel a filozófiával olyat tud megvalósítani, ami komoly hozzáadott értéket jelent a befektetőknek.