37 milliót találtak a hálapénzt elfogadó orvosnál

Hírek2023. júl. 19.MTI

Megszüntette a hálapénzt elfogadó szolnoki orvos munkaviszonyát a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet - közölte az intézmény orvosigazgatója.

Kudrjavcev Anatolij közleményében azt írta: a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai határozottan elutasítják a hálapénzt és "visszaélésnek tekintenek minden ezzel kapcsolatos cselekményt". Éppen ezért az ügyben érintett orvos munkaviszonyát a kórház azonnali hatállyal megszüntette.

A hatóságok munkáját a rendelkezésre álló eszközökkel támogatja az intézmény - közölte.

Az orvos ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók 2023. július 17-én az orvost tetten érték az egészségügyi intézményben, majd előállították a vármegyei rendőr-főkapitányságra - közölték.

A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el - feltehetően 41 alkalommal - a kórházban nyújtott ellátásért, annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el - tudatták.  

Több mint 37 millió forintot, továbbá csaknem 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, "üres és készpénzt tartalmazó borítékokat" foglaltak le a nyomozók.

A tájékoztatás szerint nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, a későbbiekben indítványozzák letartóztatását. Az eljárásban a vesztegetői oldalon is további gyanúsítotti kihallgatások várhatók. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat a nyomozás során folyamatosan együttműködik a felderítésért - közölték.